Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

200 Ευρώ Ιπποκράτης

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα πρώτα χρυσά νομίσματα 200 χρυσά ευρώ Ιπποκράτης εκδόθηκαν από το νομισματοκοπείο της Αθήνας το 2013, το βάρος τους είναι 7,99 γρ με χρυσό 917 βαθμούς. Ο σχεδιαστής ήταν ο Γεώργιο Σταματόπουλο και ο αριθμός των κομματιών που κόπηκαν ήταν 1.200.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Ιπποκράτης, γεννημένος στην Κω το 460 π.Χ. θεωρείται ο πατέρας της Ιατρικής καθώς μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία του κατάφερε να διαχωρίσει την επιστήμη από τις προκαταλήψεις, τις δεισιδαιμονίες και την φιλοσοφία που την επηρέαζαν εκείνη την περίοδο. Βασιζόμενος στην παρατήρηση, στο περιβάλλον, τη διατροφή και το ιστορικό του ασθενούς έδωσε στην θεραπεία του ορθολογικές βάσεις. Ο Όρκος του μέχρι σήμερα αποτελεί τον κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας της Ιατρικής επιστήμης.

 

Στην κύρια όψη απεικονίζεται το πορτρέτο του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, στραμμένο στα αριστερά και την επιγραφή ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ 460 π.Χ.-377 π.Χ. Στην πίσω όψη παρατηρούμε τον αρχαίο ελληνικό θεό της Ιατρικής, τον Ασκληπιό να θεραπεύει ασθενείς. Στο πάνω μέρος αναγράφεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με το ελληνικό εθνόσημο και στο κάτω η ονομαστική αξία 200 ΕΥΡΩ.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,99 γρ
Καθαρότητα917
Έτος2013
Διάμετρος22,1 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ελλάδα
Mintage1.200
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble