Κάθε ασημένιο σκεύος για εμάς είναι κομμάτι που περνά από γενιά σε γενιά ως κειμήλιο. Έχει το παρελθόν του και αυτό του προσθέτει αξία.

Στην ORAGOLD, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του κάθε ασημένιου σκεύους, αναλαμβάνουμε την εκτίμηση της αξίας και την αγορά ασημένιων σκευών που έχετε στην κατοχή σας.

Κατά την εκτίμησή τους λαμβάνονται υπ’ όψιν κάποια βασικά χαρακτηριστικά τους όπως:

– Οι βαθμοί

– Η κατάσταση

– Η αισθητική

– Η αξία τους σε βάρος

Οι βαθμοί του ασημένιου σκεύους

Μονάδα μέτρησης της καθαρότητας του ασημιού είναι οι βαθμοί (ο) και υποδεικνύουν την περιεκτικότητα ασημιού που μπορεί να έχει οποιοδήποτε ασημένιο σκεύος.

Ο βαθμός είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την εκτίμηση των ασημένιων αντικειμένων σας, δεδομένου ότι δείχνει το βαθμό καθαρότητάς τους. Συνήθως τα ασημένια σκεύη έχουν σε εμφανές σημείο τους σφραγίδες όπως 800ο, 825ο, 850ο, 900ο, 925ο και 950ο.

Είναι το κριτήριο με το οποίο διαχωρίζονται τα ασημένια σκεύη σε κατηγορίες: όσο περισσότεροι είναι οι βαθμοί που έχει ένα ασημένιο σκεύος, τόσο πιο πολύτιμο είναι. Όταν δεν έχει σφραγίδα συνηθίζεται να είναι επάργυρο, δηλαδή απλά ένα κομμάτι από μέταλλο που είναι επικαλυμμένο με άργυρο (ασήμι).

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά

Μόλις έχει βεβαιωθεί ότι το σκεύος είναι ασημένιο, είναι σημαντικό να εξακριβωθούν:

– Η χρονολογία κατασκευής

– Ο κατασκευαστής

– Η προέλευση

– Το σχέδιο του αντικειμένου

– Η κατάσταση του αντικειμένου

Η τιμή του ασημιού είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για να αξιολογήσουμε την αξία του. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία όμως θα παίξει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της τελικής τιμής του.

Αν έχετε ασημένια σκεύη όπως βάζα, δίσκους σερβιρίσματος, σερβίτσια, διακοσμητικά είδη, κηροπήγια, λάμπες κ.α. ή συλλογή από μαχαιροπίρουνα τα οποία δεν χρησιμοποιείτε πλέον και θα θέλατε να πουλήσετε ή να εκτιμήσετε την αξία τους, εμπιστευτείτε την ORAGOLD. Σε απόλυτα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον θα εκτιμηθούν τα ασημένια σκεύη σας στις υψηλότερες τιμές της αγοράςκαι θα λάβετε άμεση πληρωμή!

Σε περίπτωση συναλλαγής είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό σας. 

Η ORAGOLD δεν παρέχει προσωπικά δάνεια ή οποιαδήποτε μορφή δανεισμού όπως ενυπόθηκα δάνεια, δάνεια αγοράς αυτοκινήτου, φοιτητικά δάνεια, ανανεώσιμα πιστωτικά όρια (όπως πιστωτικές κάρτες ή προσωπικά πιστωτικά όρια).