Είναι απαραίτητη η απολύμανση κοσμημάτων; Προστατευτείτε από τον Κορονοϊό!

Όπως απολυμαίνουμε τα χέρια μας, έτσι χρειάζεται και η απολύμανση κοσμημάτων, είτε πρόκειται για προσωπική χρήση, είτε για ανταλλαγή.

Με την εμφάνιση και έξαρση του νέου κορονοϊού COVID-19 οι άνθρωποι όλου του πλανήτη καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει καθώς πρωταρχικό ρόλο παίζουν πλέον η κοινωνική απομόνωση και η έμφαση στην καθαριότητα.

Οι επίσημες οδηγίες αναφέρουν πως το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού. Πόσο συχνά όμως απολυμαίνετε τα κοσμήματα που φοράτε καθημερινά; Γνωρίζετε πως εάν δεν καθαριστούν επιμελώς γίνονται εστίες μικροβίων κι έτσι μεταφέρετε άθελα σας τα μικρόβια σε ότι αγγίζετε; Υπάρχουν σημεία τα οποία δεν καθαρίζονται πλήρως όσο πλένετε τα χέρια σας.

Απολύμανση κοσμημάτων και πλύσιμο χεριών

Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας θα πρέπει αντίστοιχα να καθαρίζετε και τα δαχτυλίδια ή τα βραχιόλια που φοράτε. Η πιο ασφαλής λύση είναι να βγάζετε τα κοσμήματά σας πριν πλύνετε τα χέρια σας, να τα καθαρίζετε κι έπειτα να τα ξαναφοράτε.

Καθαρισμός με σαπούνι και χλιαρό νερό

 Τοποθετήστε τα κοσμήματά σας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και αγνό σαπούνι ή απαλό απορρυπαντικό πιάτων. Αφήστε τα μέσα ενόσω πλένετε τα χέρια σας και φορέστε τα αφού τα σκουπίσετε σχολαστικά με ένα καθαρό μαλακό πανί ή με χαρτί κουζίνας.

Αποφύγετε τη χρήση σκληρών απορρυπαντικών, οινοπνεύματος ή χλωρίνης διότι ενδέχεται να αλλοιωθεί το χρυσό ή ασημένιο χρώμα ακόμα και να καταστραφούν οι πολύτιμοι λίθοι.

απολύμανση χρυσού

Προσοχή στη χρήση αντισηπτικών

 Πολλές φορές μέσα στη μέρα χρησιμοποιούμε αντισηπτικά διαλύματα ή αλκοολούχες λοσιόν. Έχετε υπόψη σας όμως πως η συχνή τους χρήση δεν ευνοεί τη σωστή συντήρηση των πολύτιμων κοσμημάτων σας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αγορά κοσμημάτων στο Oragold.gr

Δείτε εδώ τρόπους για να διατηρείτε τα κοσμήματα σας σαν καινούργια, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Μπορείτε να βρείτε επιπλέον άρθρα σχετικά με τον χρυσό στο Blog μας.

Τα αντισηπτικά ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στους πολύτιμους λίθους που υπάρχουν στα κοσμήματά σας.

Φυσικά είναι αναγκαίο να απολυμαίνουμε τα χέρια μας τακτικά οπότε σε αυτή την περίπτωση θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε να φοράτε για κάποιο διάστημα τα αγαπημένα σας χρυσά δαχτυλίδια και βραχιόλια μέχρι να περάσει αυτό το δύσκολο διάστημα που διανύουμε.

Για οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με την αγορά χρυσού και την ενεχυρίαση θα μας βρείτε στο 210 6250 384 μέχρι να ανοίξουν τα καταστήματα και να μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε και πάλι από κοντά.

Κατάστημα Νέας Ερυθραίας:

Ελευθερίου Βενιζέλου 62Β

Νέα Ερυθραία, Τ.Κ. 14671

Τηλέφωνο: 210 6250 384

 

Κατάστημα Κηφισιάς:

Λεωφόρος Κηφισίας 230

Κηφισιά, Τ.Κ. 14562

Τηλέφωνο: 210 8018 844