Για ραντεβού καλέστε 210 6250384 ή συμπληρώστε τη Φόρμα Εκτίμησης Αντικειμένων

Χρυσά Νομίσματα Ολυμπιακών Αγώνων – Ποια η Αξία τους;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός θεσμός παγκοσμίως. Για να τιμήσει ιδιαίτερα το γεγονός, η εκάστοτε διοργανώτρια χώρα παρουσιάζει χρυσά Ολυμπιακά νομίσματα τα οποία διατίθενται στο κοινό προς πώληση.

 

Τα πιο δημοφιλή χρυσά ολυμπιακά νομίσματα

 

Συλλογή χρυσών ολυμπιακών νομισμάτων

 

Χρυσά νομίσματα Σίδνεϊ 2000

 

χρυσα νομισματα ολυμπιακων αγωνων συδνει

 

Η πλήρης συλλογή αποτελείται από 8 χρυσά νομίσματα, οι περισσότεροι όμως συλλέκτες διαθέτουν ημιτελή τη συλλογή. Τα νομίσματα κόπηκαν στο νομισματοκοπείο του Περθ και απεικονίζουν το ταξίδι του αθλητή από την προετοιμασία του μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου.

Η διάθεση των νομισμάτων ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 1997 και ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2000. Έχουν κυκλοφορήσει 30.000 τεμάχια ανά σχέδιο.

 

Χρυσά νομίσματα Αθήνα 2004

Τον Αύγουστο του 2004, οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στη χώρα που γεννήθηκαν πριν από 2500 χρόνια. Η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε συλλογή που περιλαμβάνει 18 νομίσματα (6 χρυσά και 12 ασημένια).

Το χρυσό νόμισμα των 100 ευρώ απεικονίζει στην πίσω όψη το διάσημο δάφνινο στεφάνι που φορούν οι Ολυμπιονίκες.

 

χρυσα νομισματα ολυμπιακων αγωνων 100 ευρω

Η μπροστινή όψη διατίθεται σε μία από τις παρακάτω απεικονίσεις: το ανάκτορο της Κνωσού, την κρύπτη της αρχαίας Ολυμπίας, το Παναθηναϊκό στάδιο, το Ζάππειο, την Ακρόπολη και την Ακαδημία Αθηνών.

 

χρυσα νομισματα ολυμπιακων αγωνων Αθηνα 2004 αξια

 

Είτε διαθέτετε ένα νόμισμα είτε ολόκληρη τη συλλογή των ελληνικών νομισμάτων ελάτε στην Oragold για να λάβετε δωρεάν εκτίμηση και τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Χρυσά νομίσματα Ρίο 2016

 

χρυσα νομισματα ολυμπιακων αγωνων Ριο αξια

 

 

Η Βραζιλία παρουσίασε μια εντυπωσιακή σειρά από χρυσά και ασημένια Ολυμπιακά νομίσματα. Τα πρώτα κυκλοφόρησαν το 2014 και η συλλογή ολοκληρώθηκε το 2016. Στα χρυσά νομίσματα απεικονίζονται σκηνές από Ολυμπιακά αθλήματα. Χαρακτηριστικός είναι ο δρομέας, το ακόντιο και η πάλη.

 

Μια ολοκληρωμένη συλλογή χρυσών Ολυμπιακών νομισμάτων έχει αξία. Ενημερωθείτε από τους ειδικούς της Oragold για την πραγματική αξία των χρυσών Ολυμπιακών νομισμάτων σας. Μάθετε σήμερα τις τιμές αγοράς και αποκτήστε άμεσα μετρητά χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

 

Στην Oragold αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε το κάθε πολύτιμο χρυσό σας αντικείμενο. Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία.

 

Κατάστημα Νέας Ερυθραίας:

 

Ελευθερίου Βενιζέλου 62Β

Νέα Ερυθραία, Τ.Κ. 14671

Τηλέφωνο: 210 6250 384

 

 

Κατάστημα Κηφισιάς:

 

Λεωφόρος Κηφισίας 230

Κηφισιά, Τ.Κ. 14562

Τηλέφωνο: 210 8018 844