Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

10000 Χρυσές Δραχμές

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το χρυσό νόμισμα 10000 δραχμές εκδόθηκε από το νομισματοκοπείο της Αθήνας το 1979, έχει βάρος 20 γρ με περιεκτικότητα σε χρυσό 900 βαθμούς.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Στις 28 Μαΐου 1979 υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Η Ελλάδα εντάχθηκε επίσημα στην Κοινή Αγορά την 1η Ιανουαρίου 1981 και έγινε έτσι το δέκατο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ.). Οι Αμφικτυονίες ήταν αρχικά θρησκευτικές ενώσεις αποτελούμενες από πόλεις-μέλη με διάφορα κέντρα, ένα από αυτά ήταν και των Δελφών.

 

Στο μπροστινό μέρος αναγράφεται ΑΜΦΙΚΤΙΟ και στο κέντρο αναπαρίσταται ο Απόλλωνας καθισμένος στον ομφαλό των Δελφών. Το αρχαίο Μαντείο των Δελφών το θεωρούσαν το κέντρο του τότε γνωστού κόσμου και ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Στο οπίσθιο μέρος αναγράφεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28 ΜΑΪΟΥ 1979 ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.Κ. και στο κέντρο ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ με την ονομαστική αξία 10000 ΔΡΑΧΜΑΙ.

Χαρακτηριστικά

Βάρος20 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1979
Διάμετρος30 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ελλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble