Για εμάς τα κοσμήματα δεν είναι απλά αντικείμενα φτιαγμένα από χρυσό. Είναι κειμήλια που περνάνε στα χέρια σας από παλαιότερες γενιές και έχουν συναισθηματική αξία.

Σε εμάς μπορείτε να εκτιμήσετε τα επώνυμα κοσμήματά σας, κοσμήματα ελληνικών οίκων όπως Λαλαούνη, Ζολώτα, Βιλδιρίδη αλλά και ξένων οίκων όπως Cartier, Bulgari, Tiffany, VanCleef, Chopard κ.α. μπορούν να εκτιμηθούν με ακρίβεια και εχεμύθεια και να λάβετε άμεση πληρωμή.

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην εκτίμηση χρυσών κοσμημάτων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα βασικά χαρακτηριστικά τους και έχοντας γνώση της αγοράς, μπορούμε να σας δώσουμε την υψηλότερη τιμή από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα.

Τα καράτια του χρυσού κοσμήματος

Μονάδα μέτρησης της καθαρότητας του χρυσού είναι το καράτι (Κ) και υποδεικνύει την περιεκτικότητα χρυσού που μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρυσό αντικείμενο.

Ο αριθμός του καρατιού είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την αγορά κοσμημάτων, δεδομένου ότι δείχνει το βαθμό καθαρότητάς τους. Τα καράτια μετριούνται σε μια κλίμακα από 0 έως 24. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε χρυσά κοσμήματα διαφόρων κατηγοριών όπως 9Κ, 14Κ, 18Κ, 20Κ, 22Κ και 24Κ, με τα 24Κ να είναι από 99,99% χρυσό! Όσο περισσότερα καράτια έχει ένα χρυσό κόσμημα τόσο πιο πολύτιμο είναι.

Μπορείτε να γνωρίζετε την καθαρότητα του δικού σας χρυσού κοσμήματος από τη σφραγίδα που διαθέτει. Κάθε κόσμημα έχει σφραγίδα σε εμφανές σημείο η οποία δηλώνει την καθαρότητα του μετάλλου, δηλαδή τα καράτια του.

–  9Κ  = 375
– 14Κ = 585
– 18Κ = 750
– 22Κ = 916

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά

Βασικό χαρακτηριστικό που εξετάζεται κατά την αγοραπωλησία κοσμημάτων είναι το χρώμα του χρυσού. Ο πιο δημοφιλής είναι ο κίτρινος χρυσός και ακολουθεί ο λευκόχρυσος.

Εκτός από τα καράτια και το χρώμα του χρυσού, σημαντικά χαρακτηριστικά κατά την εκτίμηση του κοσμήματος είναι:

– Το βάρος του σε χρυσό
– Η χρονολογία κατασκευής
– Ο κατασκευαστής-σχεδιαστής
– Πολύτιμους λίθους που ενδέχεται να έχει το κόσμημα.
– Η κατάσταση του κοσμήματος

Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία θα παίξει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της τιμής του κοσμήματος.

Στην ORAGOLD, εκτιμούμε την αξία των χρυσών σας κοσμημάτων λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ποιότητα και την αισθητική τους, καθώς και την αξία τους σε βάρος.

In case of transaction, it is necessary to have your police ID or passport with you.

Η ORAGOLD δεν παρέχει προσωπικά δάνεια ή οποιαδήποτε μορφή δανεισμού όπως ενυπόθηκα δάνεια, δάνεια αγοράς αυτοκινήτου, φοιτητικά δάνεια, ανανεώσιμα πιστωτικά όρια (όπως πιστωτικές κάρτες ή προσωπικά πιστωτικά όρια).