Κύπρος

Τα Χρυσά νομίσματα Κύπρου διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: μπορούν να είναι είτε χρυσές λίρες, είτε χρυσά ευρώ και αποτελούν εμβληματικές και πολύτιμες κατηγορίες νομισμάτων που μπορεί να έχει κάποιος στην κατοχή του.

Η κοπή της χρυσής λίρας Μακάριος έγινε το 1966 από την Κυπριακή Δημοκρατία και ο αριθμός των νομισμάτων που κόπηκαν ήταν περιορισμένος. Αποτελούν νομίσματα που η αξία τους ξεπερνά την αντίστοιχη και ίση σε βάρος χρυσή λίρα Αγγλίας. Η χρυσή λίρα Μακάριος μπορεί να συναντηθεί σε διάφορες εκδοχές. Μπορεί να είναι μονή λίρα, πεντόλιρο, εικοσάλιρο κ.λπ. Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο της λίρας διαμορφώνεται και το βάρος της και σε πολύ μικρό βαθμό η καθαρότητά της. Η λίρα αποτελούσε το επίσημο νόμισμα της Κύπρου, έως ότου η χώρα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1ηΙανουαρίου του 2008. Με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε η έκδοση χρυσών νομισμάτων ευρώ.

Το 2010 δημιουργήθηκε ένα χρυσό αναμνηστικό νόμισμα ευρώ από την Δημοκρατία της Κύπρου που απεικονίζει ένα δέντρο με τα σύνθετα κλαδιά του να αγκαλιάζουν ένα περιστέρι, συμβολίζοντας την επιθυμία για ειρηνική συμβίωση.To 2013 δημιουργήθηκε ένα χρυσό συλλεκτικό ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου που απεικονίζει μία νεαρή κόρη να κρατά κλαδί ελιάς με καρπό, συμβολίζοντας την ελπίδα.Ένα παλιό νόμισμα που μπορεί να έχετε ξεχασμένο στο συρτάρι σας μπορεί να είναι μία ευκαιρία να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, καθώς η αντικειμενική αξία των χρυσών νομισμάτων παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.Στην ORAGOLD μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι εισπράττοντας άμεση πληρωμή.Εκμεταλλευτείτε τα χρυσά νομίσματα Κύπρου που έχετε στην κατοχή σας και επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε την πραγματική τους αξία.

Με την αγορά χρυσών νομισμάτων από την ORAGOLD μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι. Αποκτήστε εύκολα και γρήγορα το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην πραγματική αντικειμενική αξία των ελληνικών χρυσών νομισμάτων σας.

Ζητήστε μας δωρεάν εκτίμηση με 2 απλά βήματα!

Συμπληρώστε την φόρμα εκτίμησης και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας, για την εκτίμηση του ρολογιού που σας ενδιαφέρει.

Evaluation form of silver

Upload files here
Fields with an * are required

    Είδατε κάποιο νόμισμα που σας ενδιέφερε;

    Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τιμές και διαθεσιμότητα.