Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Φυσικές πέρλες – Μαργαριτάρια

Τα μαργαριτάρια αναπτύσσονται – δημιουργούνται από ορισμένα διβάλβια και μονοβάλβια όστρακα που ζουν σε πολλές περιοχές ανά το κόσμο, θάλασσες και ποτάμια, ως αποτέλεσμα ενός μηχανισμού άμυνας των οργανισμών αυτών. Τα μαργαριτάρια δημιουργούνται όταν μικροσκοπικά ξένα σωματίδια μπαίνουν στο εσωτερικό του οστράκου (στο ίδιο το ‘σώμα’ ή μεταξύ οστρακοκέλυφους και σάρκας) με αποτέλεσμα να το ερεθίζουν. Στην συνέχεια αυτό αρχίζει να εκκρίνει ανθρακικό ασβέστιο (ως σάλιο) για να περιβάλλει τον ‘εισβολέα΄ με στόχο να τον εξοστρακίσει! Το τελικό σχήμα του μαργαριταριού εξαρτάται από τη θέση που έχει πάρει ο ‘εισβολέας’ στο εσωτερικό του οστράκου και από το σχήμα του! Τα σχήματα ποικίλουν: σφαιρικά, αχλαδόσχημα, ακανόνιστα, μπαρόκ ή σε σχήμα ‘ρυζιού’ κ.ά.

Η πολύχρονη εμπειρία μας καθιστά δυνατή την δωρεάν και με απόλυτη ακρίβεια εκτίμηση των πολύτιμων αντικειμένων σας σεβόμενοι πάντα την ιστορία και την ιδιαίτερη αξία τους!

Προέλευση φυσικών μαργαριταριών

Περσικός Κόλπος, Κόλπος του Μανάρ (Μεταξύ Ινδίας – Σρι Λάνκα) , Ερυθρά Θάλασσα, Νήσοι Ειρηνικού, Βενεζουέλα, Κόλπος του Μεξικού (λόγω μόλυνσης τα τελευταία χρόνια δεν αλιεύεται πια!).

‘Επεξεργασίες’ μαργαριταργιών

Χρωματικά φτωχά μαργαριτάρια ‘χρωματίζονται’ ..μαύρα… βυθίζοντάς τα σε διάλυμα νιτρικού αργύρου και εκθέτοντάς τα στο φως…με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ελκυστικά για την αγορά!

Η έκθεσή τους σε ραδιενέργεια (σε ακτίνες Χ) …τους ‘δίνουν’ γκρι χρώματα (black orient).

Καλλιεργημένα μαργαριτάργια

Η δυνατότητα αυτή ήταν γνωστή στους Κινέζους από τον 13ο αιώνα. Τα πρώτα καλλιεργημένα μαργαριτάρια βγήκαν στην αγορά το 1921 από τον Ιάπωνα Κόκιτσι Μικιμότο. Η διαδικασία καλλιέργειας είναι η εξής: μια μικρή σφαίρα από ορισμένο υλικό (mother of pearl) την τοποθετούν μεταξύ οστράκου και μανδύα και στη συνέχεια βάζουν το όστρακο πίσω στο νερό για αρκετά χρόνια. Το μαλάκιο αυτό αρχίζει να περιβάλει τη ‘σφαίρα’ αυτή με στρώματα από μάργαρο(σάλιο). Όσα πιο πολλά χρόνια παραμένει μέσα στα ‘κοφίνια καλλιέργειας’ τόσα πιο πολλά τα στρώματα επικάλυψης (άρα και μεγαλύτερα μαργαριτάρια/άρα και πιο ακριβά!). Φυσικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της βασικής διαδικασίας όσον αφορά την καλλιέργεια μαργαριταριών ανάλογα με το τι θέλει να παράγει κάθε εταιρία παραγωγής!

Απομιμήσεις μαργαριταριών

Η πιο συνηθισμένη απομίμηση είναι η γυάλινη πέρλα που έχει επικάλυψη με μια ‘μαργαρώδη’ ουσία και είναι εύκολη η αναγνώρισή της λόγω του βάρους της σε αντίθεση με το ελαφρύτερο αληθινό! Επίσης, πιθανή φθορά γύρω από την τρύπα της χάντρας είναι χαρακτηριστικό και εμφανές στο γυαλί που βρίσκεται στο εσωτερικό της!

Η Πλαστική Πέρλα … που επίσης έχει διαφορετική υφή – χαρακτηριστικά σημάδια – και βάρος σε αντίθεση με την αληθινή πέρλα!

Η απομίμηση μαργαριταριών ‘Μαγιόρκα’ δημιουργείται από ένα υλικό που λέγεται γουανίνη (essence d’orient) και βρίσκεται στα λέπια των ψαριών.

Τέλος, απομιμήσεις από αιματίτη που μιμούνται τα μαύρα μαργαριτάρια αναγνωρίζονται εύκολα πλέον λόγω της μεγάλης διαφοράς στο βάρος τους!

Τύποι και ποιότητες φυσικών μαργαριταριών

Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες μαργαριταριών είναι οι εξής: Akoya, Biwa, Fresh Water, Cortez, Mabe, South Sea και Tahitian. Τα ‘Akoya’ και τα ‘Biwa’ συνήθως είναι λευκά ή κρεμ. Τα ‘Cortez’ μαργαριτάρια υπάρχουν σε διάφορους χρωματισμούς στην αγορά, τα ‘Mabe’ διαφέρουν λόγω της πολύ υψηλής στιλπνότητας που έχουν, ενώ τα ‘South Sea’ είναι από τα μεγαλύτερα μαργαριτάρια που συνήθως υπάρχουν στην αγορά σε λευκούς, κρεμ ή χρυσούς χρωματισμούς. Τέλος τα Tahitian (Ταϊτής) υπάρχουν σε γκρι, ασημί ή μαύρες αποχρώσεις, ιδιαίτερες ποικιλίες που έχουν ζήτηση στις μέρες μας!

Ιστορία …Μαργαριτάργια

Το πιο αρχαίο μαργαριτάρι εκτιμάται ότι είναι 8.000 ετών και εντοπίστηκε στο νησί Marawah κατά τη διάρκεια ανασκαφών στις ακτές του Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού της πόλης υπάρχει στη δημοσιότητα και ένα βίντεο σχετικό με την ανακάλυψή του! Το συγκεκριμένο μαργαριτάρι  εντοπίστηκε το 2017 και η διάμετρός του είναι μικρότερη από 30 χιλιοστά!  Το μεγαλύτερο όμως γνωστό μαργαριτάρι που βρέθηκε ήταν το 1934 στις Φιλιππίνες στο νησί Παλουβάν και έχει βάρος 6,4 κιλά (από το είδος οστράκου Tridacna Gigas). Το μαργαριτάρι αυτό είναι γνωστό στην αγορά και ως το ‘Μαργαριτάρι του Λάο Τσου’!!!

Γνωρίζοντας την ιστορία του μαργαριταριού αλλά και κάθε πολύτιμου λίθου στην ORAGOLD είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον πελάτη την καλύτερη δυνατή τιμή με γνώμονα το συμφέρον του καθώς η αγορά εξελίσσεται διαρκώς δημιουργώντας μέρα με τη μέρα νέες προκλήσεις!

    Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
    Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
    Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

      Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
      Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
      Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
      chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
      Κλείσιμο open bubble