Για ραντεβού καλέστε 210 6250384 ή συμπληρώστε τη Φόρμα Εκτίμησης Αντικειμένων

Αποθέματα χρυσού: αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Εδώ και πολλούς αιώνες τα αποθέματα χρυσού μιας χώρας αποτελούν δείκτη του πλούτου και της ευημερίας της. Ο χρυσός είναι ένα πολύτιμο μέταλλο με σταθερά υψηλή αξία το οποίο παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο και διατηρεί τις ιδιότητες του.

Δείτε εδώ 5+1 πράγματα που δε γνωρίζατε για το χρυσό

Την προηγούμενη χρονιά αυξήθηκε ιδιαίτερα η αγορά χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες αρκετών ανεπτυγμένων κρατών με αποτέλεσμα να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 χρόνων.

 

Ποιες είναι όμως οι χώρες που διαθέτουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού;

Την πρωτιά κατέχουν οι ΗΠΑ με τα επίσημα αποθέματα χρυσού να φτάνουν στους 8.133, 5 τόνους ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 3.374,1 τόνους.

 

αποθέματα χρυσού στον κόσμο πλούσιες χώρες σε χρυσό

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τρίτη θέση δε βρίσκεται κάποια χώρα αλλά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο έχει στην κατοχή του 2.814 τόνους χρυσού.

 

αποθέματα χρυσού διεθνούς νομισματικού ταμείου

 

Πόσα αποθέματα χρυσού έχει η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση με απόθεμα 112,9 τόνων χρυσού που ισοδυναμούν περίπου με 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 50% των αποθεμάτων βρίσκεται σε θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ το υπόλοιπο είναι μοιρασμένο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην Ελβετία.

Η φύλαξη μέρους του χρυσού σε άλλα κράτη είναι μια τακτική που ακολουθούν όλες σχεδόν οι κεντρικές τράπεζες των κρατών.

 Η επένδυση σε χρυσό είναι μια πρακτική που αποδίδει και ακολουθείται τόσο από κράτη όσο και από ιδιώτες. Αν έχετε στην κατοχή σας κάποια ποσότητα χρυσού, τότε σίγουρα γνωρίζετε πως έχει αξία. Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που η τιμή του χρυσού έχει ανέβει, η αξια των αντικειμένων σας έχει αυξηθεί.

 

“Μετατρέψτε το χρυσό σας σε άμεσα μετρητά εύκολα και γρήγορα”

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε με αξιοπιστία και επαγγελματισμό σχετικά με την τιμή του χρυσού σήμερα, την αξία των χρυσών σας αντικειμένων ή όποια άλλη πληροφορία επιθυμείτε.

 

Κατάστημα Νέας Ερυθραίας:

Ελευθερίου Βενιζέλου 62Β

Νέα Ερυθραία, Τ.Κ. 14671

Τηλέφωνο: 210 6250 384

 

Κατάστημα Κηφισιάς:

Λεωφόρος Κηφισίας 230

Κηφισιά, Τ.Κ. 14562

Τηλέφωνο: 210 8018 844