Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
430.00€ /τμχ
ΠΟΥΛΑΜΕ:
445.00€ /τμχ

Περιγραφή

Η χρυσή λίρα Αγγλίας θεωρείται ένα παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγής με τεράστια επενδυτική αλλά και συλλεκτική αξία. Οι τιμές μας είναι οι πιο ανταγωνιστικές της αγοράς οι οποίες αλλάζουν καθημερινά λόγω της χρηματιστηριακής τιμής του χρυσού.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Η τιμή της χρυσής λίρας ανανεώνεται συνεχώς λόγω της χρηματιστηριακής αξίας του χρυσού.

H χρυσή λίρα εκδόθηκε το 1817 για πρώτη φορά από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Λονδίνου και από άλλα νομισματοκοπεία αργότερα ανά τον κόσμο. Το βάρος της είναι 7,99 γρ., η διάμετρος 22 χιλ., το πάχος 1,52 χιλ. και τα καράτια είναι 22. Στην πίσω πλευρά απεικονιζόταν η χαρακτηριστική μορφή του Αγίου Γεωργίου να σκοτώνει τον δράκο, με λίγες εξαιρέσεις. Είχε φιλοτεχνηθεί από έναν από τους σημαντικότερους χαράκτες, τον Benedetto Pistrucci.

Οι 2 όψεις

Στην μπροστινή πλευρά κάθε μονάρχης τοποθετούσε το δικό του πορτρέτο όπως ο Γεώργιος ΣΤ’, η Βικτώρια, ο Γεώργιος Δ’, ο Εδουάρδος Ζ’, ο Γουλιέλμος Δ’, ο Γεώργιος Γ’, ο Γεώργιος Ε’, η Ελισάβετ Β’, ο Κάρολος Γ’ ενώ μερικές εκδόσεις εμφανίζεται ο βασιλικός θυρεός του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο σταμάτησε η κυκλοφορία της και ξανά κόπηκε το 1925.

Η τιμής της χρυσής λίρας αναπροσαρμόζεται αναλόγως της σπανιότητας τους νομίσματος. Αν δεν πρόκειται για μια σπάνια έκδοση, που θα εκτιμηθεί ως συλλεκτική, θα πωληθεί και θα αγοραστεί στην αντίστοιχη αξία του χρυσού.

Τις τελευταίες δεκαετίες εκδόθηκαν από την βασίλισσα Ελισάβετ δύο λίρες με την προτομή της, μία σε νεαρή και μία σε πιο ώριμη ηλικία. Πλέον μετά τον θάνατο της Ελισάβετ κυκλοφορούν χρυσές λίρες με την προτομή του Καρόλου ΙΙΙ.

Ένα κύριο χαρακτηριστικό των νομισμάτων αυτών, είναι η απεικόνιση του Αγίου Γεωργίου. Ο Άγιος Γεώργιος εμφανίζεται στη χρυσή λίρα του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1817. Ο Ιταλός χαράκτης Benedetto Pistrucci, απεικόνισε τον Άγιο Γεώργιο και τον δράκο με σκοπό να κάνει την χρυσή λίρα του Ηνωμένου Βασιλείου να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστή. Το πίσω μέρος έχει αλλάξει ελάχιστα εδώ και 200 ​​χρόνια.

Πολλά νομίσματα  μπορεί να μην φέρουν σήμα νομισματοκοπείου, για το λόγο ότι κατασκευάστηκαν στο Λονδίνο. Τα υπόλοιπα νομίσματα που κατασκευάστηκαν στο νομισματοκοπείο της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ινδίας και της Νότια Αφρικής, φέρουν ένα μικρό γράμμα πάνω από την ημερομηνία κοπής, που καθορίζει τη προέλευση τους.

 

Τα νομισματοκοπεία

  • S – νομισματοκοπείο του Σίδνεϊ.
  • M – νομισματοκοπείο της Μελβούρνης.
  • P – νομισματοκοπείο του Πέρθ
  • C – νομισματοκοπείο του Καναδά.
  • SA – νομισματοκοπείο της Νότιας Αφρικής.
  • Ι – νομισματοκοπείο της Ινδίας.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916,7
ΈτοςΔιάφορες ημερομηνίες
Διάμετρος22,05 mm
Πάχος1,52 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Αγγλία
Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble