Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος V

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
500.00€ /τμχ

Περιγραφή

Η χρυσή λίρα Αγγλίας Γεώργιος V είναι χτισμένη σε 916 βαθμούς χρυσό και περιέχει 7,98 γρ βάρος. Παράχθηκε το 1931 από το νομισματοκοπείο της Ν. Αφρικής. Σχεδιάστηκε από τους Edgar Bertram Mackennal και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Το νομισματοκοπείο της Ν. Αφρικής παρήγαγε το 1931 την χρυσή λίρα Γεώργιος V με σχεδιαστές τους Edgar Bertram Mackennal και Benedetto Pistrucci. Στο μπροστινό μέρος βλέπουμε την πρόσοψη του βασιλιά Γεωργίου Ε’ χωρίς στέμμα με το κεφάλι στραμμένο στα αριστερά και την επιγραφή κυκλικά GEORGIVS V D.G.BRITT:OMN:REX F.D.IND:IMP: (Γεώργιος ο πέμπτος με την Χάρη του θεού Βασιλιάς όλων των Βρετανών Υπερασπιστής της πίστης Αυτοκράτορας της Ινδίας) και τα αρχικά του χαράκτη B.M. Στο πίσω μέρος είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο, η ημερομηνία έκδοσης 1931 και τα αρχικά του ονόματος του χαράκτη B.P. Επίσης κάτω από το άλογο διακρίνουμε και τα αρχικά του νομισματοκοπείου SA (South Africa).

O Γεώργιος Ε’ (1865-1936) διετέλεσε βασιλιάς των Ηνωμένου Βασιλείου, των αποικιών της και Αυτοκράτορας των Ινδιών. Γιος του Εδουάρδου Ζ’ και εγγονός της Βικτώριας, ξεκίνησε την βασιλεία του το 1910 μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ήταν προσφιλής στον λαό, ιδιαίτερα μετά την στήριξη που έδειξε στους βρετανούς στρατιώτες κατά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Πέθανε με ευθανασία καθώς υπέφερε από χρόνιους πόνους λόγω της εύθραυστης υγείας του.

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1929-1932
Διάμετρος22,05 mm
Πάχος1,52 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΑγγλία
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΑ

Σίδνεϊ

,

Μελβούρνη

,

Περθ

,

Νότια Αφρική

,

Καναδά

,

Ινδία

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble