Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος ΙV

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Η χρυσή λίρα Γεώργιος ΙV χρονολογείται από το 1825-1830 και εκδόθηκε στο νομισματοκοπείο της Αγγλίας. Το νόμισμα έχει βάρος 7,98 γρ με 916 βαθμούς χρυσό.
Οι δημιουργοί της λίρας ήταν οι William Wyon και Jean Baptiste Merlen.
Περισσότερα

Πληροφορίες

To διάστημα μεταξύ των ετών 1825-1830, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Λονδίνου κυκλοφόρησε τη Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος IV.  Σχεδιαστές της ήταν οι William Wyon και Jean Baptiste Merlen. Στην εμπρόσθια όψη απεικονίζεται η πρόσοψη του Γεώργιου IV με το κεφάλι στραμμένο στα αριστερά και αναγράφεται στα λατινικά: GEORGIUS IV DEI GRATIA (Γεώργιος ο Τέταρτος με τη Χάρη του Θεού). Επίσης, αναγράφεται και η ημερομηνία έκδοσης του νομίσματος (1826). Στην οπίσθια όψη υπάρχει μία εστεμμένη ασπίδα και κυκλικά αναγράφεται: BRITANNIARUM REX FID: DEF: (Βασιλιάς των Βρετανών Υπερασπιστής της πίστης). Επίσης, η Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος ΙV συναντάται με έτη κοπής 1821, 1822, 1823 και διαφορές στην εμπρόσθια όψη.

Η θητεία του Βασιλιά Γεώργιου IV

Ο Γεώργιος IV (1762-1830) ήταν πρίγκηπας της Ουαλίας, γιος του Γεωργίου III. Το 1810 ανέλαβε χρέη αντιβασιλέα και το 1820 διετέλεσε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου για 10 χρόνια. Συγκεκριμένα, απεβίωσε στις 26 Ιουνίου 1830. Επί της βασιλείας του, προσπάθησε να σταματήσει την άρση των διώξεων κατά των καθολικών. Ωστόσο, ύστερα από πολιτικές πιέσεις, υπέγραψε το 1829 την πράξη ανακούφισης των Καθολικών. Σύμφωνα με αυτή, ήταν πλέον επιτρεπτή η εκλογή Καθολικών πολιτών στο Κοινοβούλιο. Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος ΙV συναντάται με τον βασιλιά Γεώργιο IV δαφνοστεφανομένο, αλλά και με την πρόσοψη της κεφαλής του δίχως δάφνες. Μάλιστα, λέγεται πως η διαφορά στην απεικόνιση της κεφαλής του Βασιλιά (με ή χωρίς δάφνες) προκάλεσε ένταση. Συγκεκριμένα, ο Benedetto Pistrucci ήταν σχεδιαστής του “Laureate” (δαφνοστεφανομένου) πορτραίτου, ενώ ο William Wyon σχεδίασε την απεικόνιση της “γυμνής” κεφαλής.

Μια σπουδαία επένδυση

Η χρυσή λίρα Αγγλίας αποτελεί μια σπουδαία επένδυση καθώς διατηρεί την υψηλή της αξία εδώ και πολλούς αιώνες.  Από το 1489 που παράχθηκε για πρώτη φορά, η χρυσή λίρα Αγγλίας έχει συνεισφέρει ευρέως στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας, ιδίως σε δύσκολους και ασταθείς καιρούς. Διατηρεί την λάμψη της και την επενδυτική της αίγλη ανά τους αιώνες και μέχρι και σήμερα έχει ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία. Εξάλλου, η  Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος ΙV (1825-1830) ανήκει στα πλέον σπάνια και περιζήτητα χρυσά νομίσματα καθώς δεν έχει παραχθεί με την κλασική απεικόνιση του Άγιου Γεώργιου που σκοτώνει τον δράκο.

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1825-1830
Διάμετρος22 mm
Πάχος1,5mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Αγγλία
Νομισματοκοπείο

Λονδίνου

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble