banner banner

Χρυσή λίρα Αγγλίας

Η χρυσή λίρα Αγγλίας αποτελεί σπουδαία επένδυση καθώς έχει διατηρήσει τη λάμψη της και την επενδυτική της αίγλη στο πέρασμα των αιώνων, ενώ έχει ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία μέχρι και σήμερα.

Από το 1817, που παράχθηκε για πρώτη φορά, έχει συνεισφέρει ευρέως στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας, ιδίως σε ασταθείς οικονομικά εποχές.

Δελτίο τιμών χρυσής λίρας

Χρυσή λίρα Αγγλίας Αγορά Πώληση
Χρυσή Λίρα Αγγλίας Βικτώρια 2o πορτρέτο

Βικτώρια

495.00€ -
Χρυσή Λίρα Αγγλίας Εδουάρδος VII

Εδουάρδος

495.00€ -
Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος V

Γεώργιος Ε'

495.00€ -
Χρυσή Λίρα Αγγλίας Ελισάβετ II 1ο πορτρέτο

Ελισάβετ

495.00€ -
Λίρα λιποβαρής

Λίρα λιποβαρής

483.12€ -
Λίρα ελαττωματική

Λίρα ελαττωματική

483.12€ -
search coin

Αναζήτηση χρυσής λίρας

Συμπληρώστε το όνομα ή τη χρονολογία παραγωγής της λίρα που επιθυμείτε να αναζητήσετε.
microphone

Mια σπουδαία επένδυση

Η επενδυτική αξία της χρυσής λίρας οφείλεται τόσο στην τιμή της όσο και στη διαχρονική αίγλη που τη συνοδεύει και την κατατάσσει ανάμεσα στα πιο σπουδαία συλλεκτικά νομίσματα. Κατά συνέπεια, η νομισματική αξία μιας χρυσής λίρας παραμένει σταθερά υψηλή λόγω της καθαρότητας του μετάλλου που περιέχει και του ιστορικού υπόβαθρου που διέπει την παραγωγή της.

Με την πρώτη κοπή χρυσής λίρας Αγγλίας να τοποθετείται χρονικά στα 1489 μ.Χ., η χρονολογία κοπής μιας λίρας ανεβάζει κατακόρυφα την επενδυτική της αξία. Οι "σύγχρονες" χρυσές λίρες κυκλοφορούν από το 1817 μ.Χ. με την κλασική απεικόνιση του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην οπίσθια όψη ενώ σπανιότερα συναντάται ο θυρεός του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, η σπανιότητα μιας χρυσής λίρας είναι βασική παράμετρος που καθορίζει την αξία της.

Σε περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας και γενικευμένης αβεβαιότητας οι περισσότεροι επενδυτές σπεύδουν στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού. Κατά συνέπεια, η τιμή της χρυσής λίρας επηρεάζεται άμεσα από την άνοδο της χρηματιστηριακής αξίας του πολύτιμου μετάλλου.

lira
lira

Αγορά & πώληση

Η αγορά και η πώληση της χρυσής λίρας Αγγλίας κατατάσσονται στις πλέον εμπορικές δραστηριότητες, καθώς η αξία της παραμένει διαχρονικά υψηλή. Οι συναλλαγές χρυσών λιρών ωφελούν ταυτόχρονα τόσο τους πωλητές όσο και τους αγοραστές.

Στην Oragold αντιμετωπίζουμε κάθε συναλλαγή με προσοχή, σεβασμό και επαγγελματισμό. Είτε επιθυμείτε να αγοράσετε μια αυθεντική χρυσή λίρα Αγγλίας είτε να πουλήσετε κάποιο χρυσό νόμισμα που βρίσκεται στην κατοχή σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ασφάλεια της συναλλαγής και την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής.

Εξάλλου, στην Oragold εκτιμούμε δωρεάν χρυσές λίρες Αγγλίας, τις οποίες ακολούθως αγοράζουμε άμεσα και δίχως χρονοβόρες διαδικασίες αλλά πάντοτε με διαφάνεια και νομιμότητα. Επιπλέον, πωλούμε αυθεντικές χρυσές λίρες Αγγλίας σε ανταγωνιστικές τιμές με δυνατότητα άμεσης παραλαβής από τα καταστήματά μας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά για την εκτίμηση των χρυσών λιρών.

Κάθε λίρα εκτιμάται από τους ειδικούς της Oragold με απόλυτη ακρίβεια και επαγγελματισμό. Η τιμή αγοράς καθορίζεται αφού λάβουμε υπόψιν τους παρακάτω παράγοντες:
 • 1

  Η κατάσταση

  Εάν το νόμισμα έχει χτυπήματα ή έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του, τότε θεωρείται ελαττωματικό στην όψη και η τιμή διαμορφώνεται αναλόγως. Εάν όμως δεν έχει χτυπήματα και τα χαρακτηριστικά του παραμένουν αναλλοίωτα, τότε θα εκτιμηθεί στο μέγιστο της τιμής του.
 • 2

  Η χρονολογία

  Η χρονολογία κοπής, η οποία αναγράφεται στη χρυσή λίρα καθώς και ο αριθμός νομισμάτων (mintage) που έχουν παραχθεί σε συγκεκριμένο νομισματοκοπείο επηρεάζει την τιμή της λίρας. Για παράδειγμα, ορισμένες λίρες που θεωρούνται πιο σπάνιες (διότι κόπηκαν σε περιορισμένο αριθμό) έχουν μεγαλύτερη αξία και ελκύουν το ενδιαφέρον περισσότερων συλλεκτών.
 • 3

  Το νομισματοκοπείο

  Ο αριθμός νομισμάτων που έχουν παραχθεί (αντί για κυκλοφορήσει) σε συγκεκριμένο νομισματοκοπείο επηρεάζει την τιμή της λίρας. Για παράδειγμα, ορισμένες λίρες που θεωρούνται πιο σπάνιες (διότι κόπηκαν σε περιορισμένο αριθμό) έχουν μεγαλύτερη αξία και ελκύουν το ενδιαφέρον περισσότερων συλλεκτών.
 • 4

  Το βάρος

  Το βάρος της χρυσής λίρας Αγγλίας κυμαίνεται μεταξύ 7,94 και 7,98 γραμμαρίων. Αυτή η διακύμανση θεωρείται φυσιολογική και δεν επηρεάζει την τιμή της. Σε περίπτωση όμως που η λίρα ζυγίζει κάτω από 7,39 γραμμάρια, θεωρείται ελλιποβαρής.

Η αυθεντικότητα κάθε χρυσής λίρας επαληθεύεται κυρίως εξαιτίας του βάρους και των διαστάσεων, παραγόντων που πληρούν αυστηρές προδιαγραφές.

Οι διαστάσεις της χρυσής λίρας είναι απόλυτα συγκεκριμένες και αποτελούν κριτήριο για την αξιολόγησή της και τη διαφοροποίησή της από τυχόν αντιγραφές. Συγκεκριμένα, το βάρος κάθε χρυσής λίρας ανέρχεται στα 7,99 γραμμάρια, η διάμετρος στα 22 χιλιοστά, το πάχος στα 1,52 χιλιοστά, ενώ τα καράτια είναι 22.

Ο καθαρός χρυσός που περιέχεται σε κάθε χρυσή λίρα ζυγίζει 7,32 γραμμάρια ή 0,235 ουγγιές.

Χρυσές Λίρες Αγγλίας

Γεώργιος Γ'

Γεώργιος Δ'

Βικτώρια

Εδουάρδος Ζ'

Γεώργιος Ε'

Ελισάβετ

Μισόλιρο

Πεντόλιρο

Γεώργιος Γ'

Ο Γεώργιος Γ’ (1738 - 1820) ήταν βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας μέχρι τον θάνατό του, το 1820. Το 1817 ανέθεσε στον ιταλό χαράκτη Benedetto Pistrucci να σχεδιάσει τη νέα χρυσή λίρα Αγγλίας. Ο Pistrucci δημιούργησε στην οπίσθια όψη τον Άγιο Γεώργιο και τον δράκο, σχέδιο που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

Ολες οι λίρες Αγγλίας
lira

Σας ενδιαφέρει η αγορά
ή πώληση χρυσής λίρας;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τιμές και διαθεσιμότητα. ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Τα νομισματοκοπεία των χρυσών λιρών

Η παραγωγή των λιρών ξεκίνησε από το νομισματοκοπείο του Λονδίνου και συνεχίστηκε παράλληλα σε άλλα υποκαταστήματα της Κοινοπολιτείας όπως στην Αυστραλία, στον Καναδά, στη Νότια Αφρική και στην Ινδία. Κάθε υποκατάστημα κατέχει το δικό του χαρακτηριστικό σύμβολο. Συγκεκριμένα, το “S” υποδηλώνει ότι το νόμισμα κόπηκε στο Σίδνεϋ, το “M” στη Μελβούρνη, το “P” στο Περθ, το “SA” στη Νότια Αφρική, το “I” στην Ινδία, το “C” στον Καναδά κ.ο.κ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι χρυσές λίρες Αγγλίας που παράγονται στο Λονδίνο δεν φέρουν σχετική σήμανση.

background background

Το αρχικό σκίτσο του Pistrucci για την Αγγλική λίρα

background background

Το αρχικό σκίτσο του Pistrucci για την Αγγλική λίρα

Ιδιαίτερα
Χαρακτηριστικά

Κάθε γνήσια λίρα διακρίνεται για τον εξαιρετικά προσεγμένο σχεδιασμό της. Οι χαράξεις πάνω στο χρυσό πραγματοποιούνται με ακρίβεια και οδηγούν σε ένα άψογο αποτέλεσμα. Σπουδαίοι χαράκτες-δημιουργοί έχουν φιλοτεχνήσει με τα σχέδιά τους τις χρυσές λίρες. Ο William Wyon (1795 – 1851), ο Benedetto Pistrucci (1783 – 1855) και ο Thomas Brock (1847 – 1922) έχουν δημιουργήσει ορισμένες από τις πιο ζωντανές και λεπτομερείς χαράξεις. Όλες οι αυθεντικές λίρες φέρουν τα αρχικά των δημιουργών τους στην εμπρόσθια όψη, συνήθως πάνω στον λαιμό του εκάστοτε βασιλιά ή βασίλισσας.

Συχνές Ερωτήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αγοράζετε σπάνιες λίρες Αγγλίας;

Μπορώ να αγοράσω λίρες Αγγλίας;

Με ποιον τρόπο γίνεται η πληρωμή μου και ποια έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου;

Ζητήστε μας δωρεάν εκτίμηση με 2 απλά βήματα!

Συμπληρώστε την φόρμα εκτίμησης και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας, για την εκτίμηση του νομίσματος που σας ενδιαφέρει.

Online Εκτίμηση magnifier Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.
Αντικείμενο
ONLINE ΕΚΤΙΜΗΣΗ