Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσό Πεντόλιρο Αγγλίας Βικτώριας 3 Πορτρέτο

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το χρυσό πεντόλιρο Αγγλίας που απεικονίζει την Βικτώρια κόπηκε το έτος 1893. Το νόμισμα έχει βάρος 39,94 γρ με 916 βαθμούς χρυσό. Το 3ο πορτρέτο Βικτώριας το σχεδίασαν οι Thomas Brock και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

To 1893 το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Λονδίνου κυκλοφόρησε το χρυσό Πεντόλιρο Βικτώρια (3ο πορτρέτο) με σχεδιαστές τους Thomas Brock και Benedetto Pistrucci. Στην μπροστινή όψη υπάρχει το εστεμμένο πορτρέτο της βασίλισσας Βικτώρια σε μεγαλύτερη ηλικία φορώντας κοσμήματα και βέλο με το κεφάλι στραμμένο στα αριστερά ενώ αναγράφεται VICTORIA·DEI·GRA · BRITT·REGINA·FID·DEF · IND·IMP (Βικτώρια με την Χάρη του θεού Βασίλισσα των Βρετανών Υπερασπίστρια της πίστης Αυτοκράτειρα της Ινδίας) και κάτω από την προτομή τα αρχικά του χαράκτη T.B. Στην οπίσθια όψη είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο, η ημερομηνία έκδοσης 1893 και τα αρχικά του χαράκτη B.P.

Η Βικτώρια (1819-1901) υπήρξε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και αυτοκράτειρα των Ινδιών. Εγγονή του Γεωργίου III, βασίλεψε για 64 ολόκληρα χρόνια, από 18 χρονών. Η ηγεμονία της χαρακτηρίστηκε από πολλές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά το σύνταγμα και την επέκταση του Βασιλείου της. Προσαρτήθηκαν οι Ινδίες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, εδάφη της Ν. Αφρικής και του Ν. Ειρηνικού. Η διάρκεια της βασιλείας της ονομάστηκε Βικτωριανή όσο μάλιστα ήταν εν ζωή.

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης της Αγγλίας και της βασιλικής οικογένειας της χώρας. Είναι μάλιστα και το εθνικό της σύμβολο αφού και στη σημαία της απεικονίζεται το λάβαρο του Αγίου κατά την μεσαιωνική εποχή. Κατά τον Εκατονταετή πόλεμο το όνομα του Αγίου άρχισε να θεωρείται ιερό και μετά από μία μάχη στις 23 Απριλίου 1415 καθιερώθηκε η γιορτή του. Η απεικόνιση με τον δράκο έχει τις ρίζες της σε έναν παλιό θρύλο που απαντάται σε έργα της μεσαιωνικής λογοτεχνίας. Σύμφωνα με αυτόν ο Γεώργιος έσωσε την κόρη του βασιλιά μιας πόλης της Λιβύης που απειλούνταν από έναν δράκο σκοτώνοντάς τον με την λόγχη του. Αφού εκείνος δεν δέχτηκε καμία προσφορά από τον βασιλιά, οι πολίτες τον θαύμασαν τόσο που θέλησαν να βαπτιστούν και να γίνουν κι αυτοί χριστιανοί.

Χαρακτηριστικά

Βάρος39,94 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1893
Διάμετρος38,61 mm
Πάχος2,89 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Αγγλία
ΝομισματοκοπείοΛονδίνου
Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble