Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Βικτώρια 3ο πορτρέτο

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
505.00€ /τμχ

Περιγραφή

Η χρυσή λίρα Αγγλίας της Βικτωρίας με 916 βαθμούς χρυσό και βάρος 7,98 γρ κόπηκε από το νομισματοκοπείο στο Λονδίνο την περίοδο 1893-1901.Οι σχεδιαστές του νομίσματος ήταν οι Thomas Brock και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

To διάστημα 1893-1901 το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Λονδίνου κυκλοφόρησε την χρυσή λίρα Βικτώρια (3ο πορτρέτο) με σχεδιαστές τους Thomas Brock και Benedetto Pistrucci. Στην μπροστινή όψη υπάρχει το εστεμμένο πορτρέτο της βασίλισσας Βικτώρια σε μεγαλύτερη ηλικία φορώντας κοσμήματα και βέλο με το κεφάλι στραμμένο στα αριστερά ενώ αναγράφεται VICTORIA·DEI·GRA · BRITT·REGINA·FID·DEF · IND·IMP (Βικτώρια με την Χάρη του θεού Βασίλισσα των Βρετανών Υπερασπίστρια της πίστης Αυτοκράτειρα της Ινδίας) και κάτω από την προτομή τα αρχικά του χαράκτη T.B. Στην οπίσθια όψη είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο, η ημερομηνία έκδοσης 1899 και τα αρχικά του χαράκτη B.P.

Η Βικτώρια (1819-1901) υπήρξε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και αυτοκράτειρα των Ινδιών. Εγγονή του Γεωργίου III, βασίλεψε για 64 ολόκληρα χρόνια, από 18 χρονών. Η ηγεμονία της χαρακτηρίστηκε από πολλές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά το σύνταγμα και την επέκταση του Βασιλείου της. Προσαρτήθηκαν οι Ινδίες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, εδάφη της Ν. Αφρικής και του Ν. Ειρηνικού. Η διάρκεια της βασιλείας της ονομάστηκε Βικτωριανή όσο μάλιστα ήταν εν ζωή.

Η χρυσή λίρα Αγγλίας αποτελεί μια σπουδαία επένδυση καθώς διατηρεί την υψηλή της αξία εδώ και πολλούς αιώνες.

Από το 1489 που παράχθηκε για πρώτη φορά, η χρυσή λίρα Αγγλίας έχει συνεισφέρει ευρέως στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας, ιδίως σε δύσκολους και ασταθείς καιρούς. Διατηρεί την λάμψη της και την επενδυτική της αίγλη ανά τους αιώνες και μέχρι και σήμερα έχει ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1893-1901
Διάμετρος22,05 mm
Πάχος1,5 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΑγγλία
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΑ

Σίδνεϊ

,

Μελβούρνη

,

Περθ

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble