Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Εδουάρδος VII

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
485.00€ /τμχ

Περιγραφή

Η χρυσή λίρα Αγγλίας Εδουάρδος VII έχει βάρος 7,98 γρ με χρυσό 916 βαθμούς. Εκδόθηκε το 1902-1910 από το νομισματοκοπείο του Λονδίνου. Το νόμισμα σχεδιάστηκε από τους George William de Saulles και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Λονδίνου παρήγαγε μεταξύ του 1902-1910 την χρυσή λίρα Εδουάρδος Ζ’ με σχεδιαστές τους George William de Saulles και Benedetto Pistrucci. Στο μπροστινό μέρος βλέπουμε την πρόσοψη του βασιλιά Εδουάρδου Ζ’ χωρίς στέμμα με το κεφάλι στραμμένο στα δεξιά και την επιγραφή κυκλικά EDWARDVS VII D:G: BRITT: OMN: REX F:D: IND: IMP: (Εδουάρδος ο έβδομος με την Χάρη του θεού Βασιλιάς όλων των Βρετανών Υπερασπιστής της πίστης Αυτοκράτορας της Ινδίας). Στο πίσω μέρος είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο, η ημερομηνία έκδοσης 1907 και τα αρχικά του χαράκτη B.P.

Ο Εδουάρδος Ζ’ (1841-1910) διετέλεσε βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας και Αυτοκράτορας των Ινδιών. Ήταν γιος της Βικτώριας και του Αλβέρτου ενώ ανήκε στον Οίκο της Σαξονίας. Το 1901 ανέβηκε στον θρόνο έχοντας έντονη εξωτερική πολιτική. Έδωσε έμφαση στις σχέσεις μεταξύ των Βασιλείων της Ευρώπης γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε <<ο θείος της Ευρώπης>>.

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης της Αγγλίας και της βασιλικής οικογένειας της χώρας. Είναι μάλιστα και το εθνικό της σύμβολο αφού και στη σημαία της απεικονίζεται το λάβαρο του Αγίου κατά την μεσαιωνική εποχή. Κατά τον Εκατονταετή πόλεμο το όνομα του Αγίου άρχισε να θεωρείται ιερό και μετά από μία μάχη στις 23 Απριλίου 1415 καθιερώθηκε η γιορτή του. Η απεικόνιση με τον δράκο έχει τις ρίζες της σε έναν παλιό θρύλο που απαντάται σε έργα της μεσαιωνικής λογοτεχνίας. Σύμφωνα με αυτόν ο Γεώργιος έσωσε την κόρη του βασιλιά μιας πόλης της Λιβύης που απειλούνταν από έναν δράκο σκοτώνοντάς τον με την λόγχη του. Αφού εκείνος δεν δέχτηκε καμία προσφορά από τον βασιλιά, οι πολίτες τον θαύμασαν τόσο που θέλησαν να βαπτιστούν και να γίνουν κι αυτοί χριστιανοί.

Η χρυσή λίρα Αγγλίας αποτελεί μια σπουδαία επένδυση καθώς διατηρεί την υψηλή της αξία εδώ και πολλούς αιώνες.

Από το 1489 που παράχθηκε για πρώτη φορά, η χρυσή λίρα Αγγλίας έχει συνεισφέρει ευρέως στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας, ιδίως σε δύσκολους και ασταθείς καιρούς. Διατηρεί την λάμψη της και την επενδυτική της αίγλη ανά τους αιώνες και μέχρι και σήμερα έχει ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία.

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1902-1910
Διάμετρος22 mm
Πάχος1,5 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΑγγλία
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΑ

Σίδνεϊ

,

Μελβούρνη

,

Περθ

,

Καναδά

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble