Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Ελισάβετ II 5o πορτρέτο

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
485.00€ /τμχ

Περιγραφή

Η 1 χρυσή λίρα της Αγγλίας Ελισάβετ II τυπώθηκε σε νομισματοκοπείο του Llantrisant. Το νόμισμα έχει βάρος 7,98 γρ με 916 βαθμούς. Το 5ο πορτρέτο της Ελισάβετ σχεδιάστηκε από τους Jody Clark και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Κατά την χρονική περίοδο 2015-2021 εκδόθηκε από το νομισματοκοπείο στο Llantrisant της Βρετανίας η χρυσή λίρα Ελισάβετ II 5ο πορτρέτο με σχεδιαστές τους Jody Clark και Benedetto Pistrucci. Στην εμπρόσθια όψη παρατηρούμε το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ II με το κεφάλι στραμμένο στα δεξιά φορώντας το διάδημα του Γεωργίου IV ενώ διαβάζουμε κυκλικά ELIZABETH II·DEI·GRA·REGINA·FID·DEF· (Ελισάβετ η δεύτερη Βασίλισσα με την Χάρη του θεού Υπερασπίστρια της πίστης). Στο κάτω μέρος της προτομής βλέπουμε και τα αρχικά του ονόματος του χαράκτη J.C. Στην οπίσθια όψη είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο, η ημερομηνία έκδοσης 2015 και τα αρχικά του ονόματος του χαράκτη B.P.

Η έκδοση του 2015 έγινε στις 22 Ιουλίου προς τιμήν των γενεθλίων του πρίγκιπα Γεωργίου, εγγονού της Ελισάβετ.

Η Ελισάβετ II (1926-2022) υπήρξε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και των περιοχών της Κοινοπολιτείας των Εθνών ενώ ήταν και η Υπέρτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας. Ήταν επίσης η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης που εκφώνησε λόγο στο Κογκρέσο των Η.Π.Α. Αν και ο λαός την αγάπησε, της ασκήθηκε έντονη κριτική για θέματα που αφορούσαν τις πρακτικές των αποικιοκρατών αλλά και για τα περιουσιακά της στοιχεία. Με αφετηρία το 1952, η βασιλεία της θεωρείται η μακροβιότερη στην παγκόσμια ιστορία.

Το διάδημα του Γεωργίου Δ’ ή αλλιώς Διαμαντένιο Διάδημα κατασκευάστηκε το 1820 για τον ίδιο. Το έχουν φορέσει όλες οι βασίλισσες του Ηνωμένου Βασιλείου στις στέψεις και στα εγκαίνια της Βουλής. Εκτός από τα νομίσματα, το συναντούμε συχνά σε πίνακες ζωγραφικής και γραμματόσημα.

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος2015-2021
Διάμετρος22,05 mm
Πάχος1,52 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΑγγλία
Νομισματοκοπείο

Λονδίνου

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble