Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Ελισάβετ II 3ο πορτρέτο

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Η χρυσή λίρα Αγγλίας Ελισάβετ II παράχθηκε την χρονική περίοδο 1985-1997 από το νομισματοκοπείο στο Llantrisant, της Βρετανίας. Το βάρος είναι 7,98 γρ με 916 βαθμούς. Το νόμισμα σχεδιάστηκε από τους Raphael David Maklouf και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Κατά την χρονική περίοδο 1985-1997 εκδόθηκε από το νομισματοκοπείο στο Llantrisant, της Βρετανίας η χρυσή λίρα Ελισάβετ II 3ο πορτρέτο με σχεδιαστές τους Raphael David Maklouf και Benedetto Pistrucci. Στην εμπρόσθια όψη παρατηρούμε το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ II με το κεφάλι στραμμένο στα δεξιά φορώντας το διάδημα του Γεωργίου IV ενώ διαβάζουμε στα δεξιά και αριστερά ELIZABETH II DEI·GRA·REG·F·D (Ελισάβετ η δεύτερη Βασίλισσα με την Χάρη του θεού Υπερασπίστρια της πίστης). Στο κάτω μέρος της προτομής βλέπουμε και τα αρχικά του ονόματος του χαράκτη RDM. Στην οπίσθια όψη είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο, η ημερομηνία έκδοσης 1985 και τα αρχικά του ονόματος του χαράκτη B.P.

Το διάδημα του Γεωργίου Δ’ ή αλλιώς Διαμαντένιο Διάδημα κατασκευάστηκε το 1820 για τον ίδιο. Το έχουν φορέσει όλες οι βασίλισσες του Ηνωμένου Βασιλείου στις στέψεις και στα εγκαίνια της Βουλής. Εκτός από τα νομίσματα, το συναντούμε συχνά σε πίνακες ζωγραφικής και γραμματόσημα.

Η χρυσή λίρα Αγγλίας αποτελεί μια σπουδαία επένδυση καθώς διατηρεί την υψηλή της αξία εδώ και πολλούς αιώνες.

Από το 1489 που παράχθηκε για πρώτη φορά, η χρυσή λίρα Αγγλίας έχει συνεισφέρει ευρέως στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας, ιδίως σε δύσκολους και ασταθείς καιρούς. Διατηρεί την λάμψη της και την επενδυτική της αίγλη ανά τους αιώνες και μέχρι και σήμερα έχει ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία.

 

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1985-1997
Διάμετρος22,05 mm
Πάχος1,52 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Αγγλία
Νομισματοκοπείο

Λονδίνου

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble