Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Ελισάβετ II 4ο πορτρέτο

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
495.00€ /τμχ

Περιγραφή

Το νόμισμα 1 χρυσή λίρα της Αγγλίας Ελισάβετ II έχει βάρος 7,98 γρ με 916 βαθμούς χρυσό. Κόπηκε από το νομισματοκοπείο του Llantrisant, στη Βρετανία την περίοδο 1998-2008. Οι χαράκτες ήταν οι Ian Rank-Broadley και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Κατά την χρονική περίοδο 1998-2008 στο νομισματοκοπείο του Llantrisant, στη Βρετανία παράχθηκε η χρυσή λίρα Ελισάβετ II 4ο πορτρέτο με σχεδιαστές τους Ian Rank-Broadley και Benedetto Pistrucci. Στην εμπρόσθια όψη παρατηρούμε το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ II με το κεφάλι στραμμένο στα δεξιά φορώντας την τιάρα των <<Κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας>>. Ακόμα αναγράφεται ELIZABETH·II·DEI·GRATIA·REGINA·FID·DEF (Ελισάβετ η δεύτερη Βασίλισσα με την Χάρη του θεού Υπερασπίστρια της πίστης). Κάτω από την προτομή υπάρχουν και τα αρχικά του ονόματος του χαράκτη IRB. Στην οπίσθια όψη είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο, η ημερομηνία έκδοσης 1998 και τα αρχικά του ονόματος του χαράκτη B.P.

Η Ελισάβετ II (1926-2022) υπήρξε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και των περιοχών της Κοινοπολιτείας των Εθνών ενώ ήταν και η Υπέρτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας. Ήταν επίσης η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης που εκφώνησε λόγο στο Κογκρέσο των Η.Π.Α. Αν και ο λαός την αγάπησε, της ασκήθηκε έντονη κριτική για θέματα που αφορούσαν τις πρακτικές των αποικιοκρατών αλλά και για τα περιουσιακά της στοιχεία. Με αφετηρία το 1952, η βασιλεία της θεωρείται η μακροβιότερη στην παγκόσμια ιστορία.

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1998-2015
Διάμετρος22,05 mm
Πάχος1,52 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΑγγλία
Νομισματοκοπείο

Λονδίνου

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble