Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος III

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Η χρυσή λίρα της Αγγλίας απεικονίζει τον Γεώργιο III, εκδόθηκε την περίοδο 1821-1825. Έχει βάρος 7,98 γρ με καθαρό χρυσό 916 βαθμούς. Ο χαράκτης ήταν ο Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Το 1820, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Λονδίνου κυκλοφόρησε τη Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος III με σχεδιαστή τον Benedetto Pistrucci. Στην εμπρόσθια όψη απεικονίζεται η πρόσοψη του Γεώργιου III με το κεφάλι στραμμένο στα δεξιά και με δάφνινο στεφάνι. Ακόμα διαβάζουμε κυκλικά στα λατινικά “GEORGIUS III D: G: BRITANNIARUM REX F: D: 1820” (“Γεώργιος ο Τρίτος με τη Χάρη του θεού Βασιλιάς των Βρετανών Υπερασπιστής της πίστης”). Στην οπίσθια όψη είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με τη λόγχη του τον δράκο.

Ο Γεώργιος III (1738-1820) υπήρξε ο πρώτος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης βασίλεψε στην Ιρλανδία και το Αννόβερο δίνοντας έμφαση στις στρατιωτικές μάχες.

Το σύμβολο του Άγιου Γεώργιου

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης της Αγγλίας και της βασιλικής οικογένειας της χώρας. Είναι μάλιστα και το εθνικό της σύμβολο αφού και στη σημαία της απεικονίζεται το λάβαρο του Αγίου κατά την μεσαιωνική εποχή. Κατά τον Εκατονταετή πόλεμο το όνομα του Αγίου άρχισε να θεωρείται ιερό και μετά από μία μάχη στις 23 Απριλίου 1415 καθιερώθηκε η γιορτή του. Η απεικόνιση με τον δράκο έχει τις ρίζες της σε έναν παλιό θρύλο που απαντάται σε έργα της μεσαιωνικής λογοτεχνίας. Σύμφωνα με αυτόν ο Γεώργιος έσωσε την κόρη του βασιλιά μιας πόλης της Λιβύης που απειλούνταν από έναν δράκο σκοτώνοντάς τον με την λόγχη του. Αφού εκείνος δεν δέχτηκε καμία προσφορά από τον βασιλιά, οι πολίτες τον θαύμασαν τόσο που θέλησαν να βαπτιστούν και να γίνουν κι αυτοί χριστιανοί.

Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας αποτελεί μια σπουδαία επένδυση καθώς διατηρεί την υψηλή της αξία εδώ και πολλούς αιώνες. Από το 1489 που παράχθηκε για πρώτη φορά, η χρυσή λίρα Αγγλίας έχει συνεισφέρει ευρέως στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας, ιδίως σε δύσκολους και ασταθείς καιρούς. Διατηρεί την λάμψη της και την επενδυτική της αίγλη ανά τους αιώνες και μέχρι και σήμερα έχει ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία.

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1817-1820
Διάμετρος22 mm
Πάχος1,5 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΑγγλία
Νομισματοκοπείο

Λονδίνου

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble