Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Βικτώρια 1o πορτρέτο

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα χρυσή λίρα Αγγλίας Βικτώρια τυπώθηκε το 1871-1887, το βάρος του είναι 7,98 γρ με χρυσό 917 βαθμούς. Οι χαράκτες του νομίσματος ήταν οι William Wyon και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

To διάστημα 1871-1887 το νομισματοκοπείο της Κοινοπολιτείας της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, κυκλοφόρησε την χρυσή λίρα Βικτώρια (1ο πορτρέτο) με σχεδιαστές τους William Wyon και Benedetto Pistrucci. Στην εμπρόσθια όψη απεικονίζεται η πρόσοψη της βασίλισσας Βικτώρια με το κεφάλι στραμμένο στα αριστερά και διαβάζουμε στα λατινικά VICTORIA D:G: BRITANNIAR: REG: F:D: (Βικτώρια με την Χάρη του θεού Βασίλισσα των Βρετανών Υπερασπίστρια της πίστης) και Μ το σύμβολο του νομισματοκοπείου. Στην οπίσθια όψη είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο και η ημερομηνία έκδοσης 1877.

Η Βικτώρια (1819-1901) υπήρξε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και αυτοκράτειρα των Ινδιών. Εγγονή του Γεωργίου III, βασίλεψε για 64 ολόκληρα χρόνια, από 18 χρονών. Η ηγεμονία της χαρακτηρίστηκε από πολλές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά το σύνταγμα και την επέκταση του Βασιλείου της. Προσαρτήθηκαν οι Ινδίες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, εδάφη της Ν. Αφρικής και του Ν. Ειρηνικού. Η διάρκεια της βασιλείας της ονομάστηκε Βικτωριανή όσο μάλιστα ήταν εν ζωή.

Η χρυσή λίρα Αγγλίας αποτελεί μια σπουδαία επένδυση καθώς διατηρεί την υψηλή της αξία εδώ και πολλούς αιώνες.

Από το 1489 που παράχθηκε για πρώτη φορά, η χρυσή λίρα Αγγλίας έχει συνεισφέρει ευρέως στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας, ιδίως σε δύσκολους και ασταθείς καιρούς. Διατηρεί την λάμψη της και την επενδυτική της αίγλη ανά τους αιώνες και μέχρι και σήμερα έχει ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία.

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα917
Έτος1871-1887
Διάμετρος22,05 mm
Πάχος1,52 mm
ΧώραΑγγλία
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΑ

Σίδνεϊ

,

Μελβούρνη

Mintage1.487.000
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble