Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Βικτώρια 2o πορτρέτο

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
495.00€ /τμχ

Περιγραφή

Η χρυσή Λίρα Αγγλίας απεικονίζει 2ο πορτρέτο της Βικτώριας, το νόμισμα έχει βάρος 7,98 γρ με περιεκτικότητα σε χρυσό 916 βαθμούς. Έτος κοπής 1887-1892. Το νόμισμα σχεδιάστηκε από τους Joseph Edgar Boehm και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

To διάστημα 1887-1892 το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Λονδίνου κυκλοφόρησε την χρυσή λίρα Βικτώρια (2ο πορτρέτο) με σχεδιαστές τους Joseph Edgar Boehm και Benedetto Pistrucci. Στην μπροστινή όψη υπάρχει το εστεμμένο πορτρέτο της βασίλισσας Βικτώρια φορώντας κοσμήματα και εντυπωσιακά ρούχα με το κεφάλι στραμμένο στα αριστερά ενώ αναγράφεται  VICTORIA D: G: BRITT:REG: F: D: (Βικτώρια με την Χάρη του θεού Βασίλισσα των Βρετανών Υπερασπίστρια της πίστης) και J.E.B., τα αρχικά του χαράκτη. Στην οπίσθια όψη είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο, η ημερομηνία έκδοσης 1892 και τα αρχικά του χαράκτη B.P.

Η Βικτώρια (1819-1901) υπήρξε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και αυτοκράτειρα των Ινδιών. Εγγονή του Γεωργίου III, βασίλεψε για 64 ολόκληρα χρόνια, από 18 χρονών. Η ηγεμονία της χαρακτηρίστηκε από πολλές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά το σύνταγμα και την επέκταση του Βασιλείου της. Προσαρτήθηκαν οι Ινδίες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, εδάφη της Ν. Αφρικής και του Ν. Ειρηνικού. Η διάρκεια της βασιλείας της ονομάστηκε Βικτωριανή όσο μάλιστα ήταν εν ζωή.

Η χρυσή λίρα Αγγλίας αποτελεί μια σπουδαία επένδυση καθώς διατηρεί την υψηλή της αξία εδώ και πολλούς αιώνες.

Από το 1489 που παράχθηκε για πρώτη φορά, η χρυσή λίρα Αγγλίας έχει συνεισφέρει ευρέως στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας, ιδίως σε δύσκολους και ασταθείς καιρούς. Διατηρεί την λάμψη της και την επενδυτική της αίγλη ανά τους αιώνες και μέχρι και σήμερα έχει ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία.

 

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1887-1892
Διάμετρος22 mm
Πάχος1,5 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΑγγλία
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΑ

Σίδνεϊ

,

Μελβούρνη

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble