Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Ελισάβετ II 2ο πορτρέτο

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
430.00€ /τμχ
ΠΟΥΛΑΜΕ:
445.00€ /τμχ

Περιγραφή

Η χρυσή λίρα της Αγγλίας Ελισάβετ II εκδόθηκε από νομισματοκοπεία της Βρετανίας με βάρος 7,98 γρ και καθαρό χρυσό 916 βαθμούς. Το νόμισμα το σχεδίασαν οι Arnold Machin και Benedetto Pistrucci.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Κατά την χρονική περίοδο 1974-1984 εκδόθηκε από νομισματοκοπεία της Βρετανίας η χρυσή λίρα Ελισάβετ II 2ο πορτρέτο με σχεδιαστές τους Arnold Machin και Benedetto Pistrucci. Στην εμπρόσθια όψη παρατηρούμε το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ II με το κεφάλι στραμμένο στα δεξιά φορώντας την τιάρα των <<Κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας>>. Ακόμα αναγράφεται ELIZABETH·II·DEI·GRATIA·REGINA·F:D: (Ελισάβετ η δεύτερη Βασίλισσα με την Χάρη του θεού Υπερασπίστρια της πίστης). Στην οπίσθια όψη είναι σχεδιασμένη η γνωστή απεικόνιση του έφιππου Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει με την λόγχη του τον δράκο, η ημερομηνία έκδοσης 1974 και τα αρχικά του ονόματος του χαράκτη B.P.

Η Ελισάβετ II (1926-2022) υπήρξε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και των περιοχών της Κοινοπολιτείας των Εθνών ενώ ήταν και η Υπέρτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας. Ήταν επίσης η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης που εκφώνησε λόγο στο Κογκρέσο των Η.Π.Α. Αν και ο λαός την αγάπησε, της ασκήθηκε έντονη κριτική για θέματα που αφορούσαν τις πρακτικές των αποικιοκρατών αλλά και για τα περιουσιακά της στοιχεία. Με αφετηρία το 1952, η βασιλεία της θεωρείται η μακροβιότερη στην παγκόσμια ιστορία.

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης της Αγγλίας και της βασιλικής οικογένειας της χώρας. Είναι μάλιστα και το εθνικό της σύμβολο αφού και στη σημαία της απεικονίζεται το λάβαρο του Αγίου κατά την μεσαιωνική εποχή. Κατά τον Εκατονταετή πόλεμο το όνομα του Αγίου άρχισε να θεωρείται ιερό και μετά από μία μάχη στις 23 Απριλίου 1415 καθιερώθηκε η γιορτή του. Η απεικόνιση με τον δράκο έχει τις ρίζες της σε έναν παλιό θρύλο που απαντάται σε έργα της μεσαιωνικής λογοτεχνίας. Σύμφωνα με αυτόν ο Γεώργιος έσωσε την κόρη του βασιλιά μιας πόλης της Λιβύης που απειλούνταν από έναν δράκο σκοτώνοντάς τον με την λόγχη του. Αφού εκείνος δεν δέχτηκε καμία προσφορά από τον βασιλιά, οι πολίτες τον θαύμασαν τόσο που θέλησαν να βαπτιστούν και να γίνουν κι αυτοί χριστιανοί.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1974-1984
Διάμετρος22,05 mm
Πάχος1,52 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Αγγλία
ΝομισματοκοπείοΛονδίνου
Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble