ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Απαντάμε σε κάθε σας ερώτηση

Αγοράζετε τα χρυσά κοσμήματα σε τιμή κοσμήματος ή σε τιμή χρυσού;

accordion open acordion
Τα κοσμήματα επώνυμων ελληνικών και διεθνών οίκων κοστολογούνται σε τιμή κοσμήματος. Επώνυμα κοσμήματα αξίας, χρυσαφικά επώνυμων οίκων, κοσμήματα με πολύτιμους λίθους και κοσμήματα - αντίκες εκτιμώνται για αγορά ή ενεχυρίαση ως κοσμήματα και όχι στην αξία του χρυσού. Μέσω του oragold.gr μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη των τιμών των πολύτιμων μετάλλων.

Πως κοστολογούνται τα αντικείμενα μου και πως θα πληρωθώ;

accordion open acordion
Οι παράγοντες που καθορίζουν το ύψος της τιμής για τα αντικείμενά σας είναι η κατάστασή τους, η εμπορικότητά τους, το υλικό κατασκευής τους και η τρέχουσα εμπορική ή χρηματιστηριακή τους αξία. Η πληρωμή γίνεται άμεσα, είτε με καταβολή μετρητών, είτε με μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τι συμβαίνει με κοσμήματα που έχουν πάνω τους διαμάντια ή άλλους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους; Θα πληρωθώ γι’ αυτά;

accordion open acordion
Τα κοσμήματα που έχουν πολύτιμους λίθους, όπως διαμάντια, ζαφείρια, σμαράγδια, ρουμπίνια θα εκτιμηθούν και θα λάβετε το αντίστοιχο ποσό, εφόσον σας ενδιαφέρει η προσφορά μας. Διαφορετικά, αν θέλετε να πουλήσετε το χρυσό ή ασημένιο μέρος του κοσμήματος μπορούμε να τους αφαιρέσουμε και να σας τους παραδώσουμε επί τόπου. Στην ORAGOLD διαθέτουμε έμπειρους, καταρτισμένους γεμολόγους.

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την τιμή ενός ρολογιού;

accordion open acordion
Τα βασικά χαρακτηριστικά για την εκτίμηση των ρολογιών είναι η εταιρία κατασκευής, η κατάσταση του ρολογιού, η ύπαρξη των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων καθώς και η σωστή λειτουργία της μηχανής.

Εκτός από χρυσές λίρες, αγοράζετε άλλα χρυσά νομίσματα;

accordion open acordion
Αγοράζουμε χρυσά νομίσματα από όλο τον κόσμο, κατόπιν σχετικής εκτίμησης. Επίσης, αγοράζουμε νομίσματα από ασήμι, πλατίνα, παλλάδιο και χαλκό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στον σχετικό σύνδεσμο.

Θα είναι ασφαλή τα πολύτιμα αντικείμενα που θα παραδώσω για ενεχυρίαση;

accordion open acordion
Στην ORAGOLD εγγυόμαστε την ασφάλεια των αντικειμένων σας. Κάθε πολύτιμο αντικείμενο που μας παραδίδεται ως ενέχυρο μεταφέρεται σε κεντρική τράπεζα όπου φυλάσσεται μέχρι τη λήξη της ενεχυρίασης.

Αγοράζετε τα ασημένια σκεύη σε τιμή ασημιού ή σε τιμή σκεύους;

accordion open acordion
Η σταθερά ανοδική πορεία του ασημιού αποτελεί κίνητρο για όσους επιθυμούν να πουλήσουν τα ασημένια τους σκεύη σήμερα. Εκτιμούμε αγγλικά vintage ασημένια σκεύη σε τιμή σκεύους αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις υπολογίζεται η αξία του μετάλλου.

Αγοράζετε άλλα πολύτιμα μέταλλα;

accordion open acordion
Εκτός από χρυσό και ασήμι αγοράζουμε πλατίνα και παλλάδιο τόσο σε νομίσματα όσο και σε κοσμήματα ή ράβδους. Επίσης, προχωράμε σε αγορά ακόμα και αν το μέταλλο προορίζεται για βιομηχανική χρήση.