Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

1 Ασημένια Δραχμή Γεώργιος

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Η 1 ασημένια δραχμή Γεώργιος ζυγίζει 5 γρ με ασήμι 835 βαθμούς. Το νόμισμα παράχθηκε το 1901 από το νομισματοκοπείο στο Παρίσι.Ο σχεδιαστής του νομίσματος ήταν ο Alfred Borrel.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Α’ βασίλευσε για 50 χρόνια στην Ελλάδα (1863 – 1913) και υπήρξε ο βασιλιάς που καθιέρωσε το μοναρχικό καθεστώς της Δανίας στην Ελλάδα. Η 1 Ασημένια Δραχμή Γεώργιος κόπηκε το 1901 στο νομισματοκοπείο του Παρισιού. Στην εμπρόσθια όψη της η κεφαλή του βασιλιά απεικονίζεται στραμμένη προς τα δεξιά. Επίσης, περιμμετρικά της κεφαλής ο Γεώργιος τιτλοφορείται “ύπατος αρμοστής εν Κρήτη” ενώ και στην οπίσθια όψη γίνεται αναφορά στην “Κρητική Πολιτεία”.

Η Ασημένια Δραχμή Γεώργιος ζυγίζει 5 γραμμάρια και περιέχει ασήμι βάρους 835 βαθμών. Η διάμετρός της ανέρχεται στα 23 χιλιοστά κι έχει οδοντωτή στεφάνη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα με ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Η αναφορά στην “Κρητική Πολιτεία” καθώς και το σύμβολό της στην οπίσθια όψη μαρτυρούν την αυτονόμηση του νησιού. Συγκεκριμένα η Κρητική Πολιτεία (1896 – 1913) αποτέλεσε το μεταβατικό στάδιο πριν την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά

Βάρος5 γρ
Καθαρότητα835
Έτος1901
Διάμετρος23 mm
Πάχος1,8 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΕλλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage500.000
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble