Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

1 oz Χρυσό krugerrand

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
2,057.74€ /τμχ
ΠΟΥΛΑΜΕ:
2,278.52€ /τμχ

Περιγραφή

χρυσά νομίσματα Νοτίου Αφρικής, γνωστά και ως Κρούγκεραντ αποτελούν μια σπουδαία επένδυση και προσφέρουν ασφάλεια στην παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα. Εκδίδονται σε διάφορα νομισματοκοπεία της Ν. Αφρικής, με πιο διαδεδομένο το Κρούγκεραντ 1 ουγγιάς - 1 oz Krugerrand.
Περισσότερα

Πληροφορίες

χρυσά νομίσματα Νοτίου Αφρικής, γνωστά και ως Κρούγκεραντ αποτελούν μια σπουδαία επένδυση και προσφέρουν ασφάλεια στην παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα. Εκδίδονται σε διάφορα νομισματοκοπεία της Ν. Αφρικής, με πιο διαδεδομένο το Κρούγκεραντ 1 ουγγιάς – 1 oz Krugerrand.

 

Ιστορική αναδρομή

 

Το νόμισμα 1 oz Χρυσό Κρούγκεραντ εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1967 και η παραγωγή του συνεχίζεται έως σήμερα. Τον σχεδιασμό ανέλαβε ο Coert Laurens Steynberg, σπουδαίος Νοτιοαφρικανός γλύπτης και σχεδιαστής νομισμάτων.

 

Τα Krugerrand πήραν το όνομά τους προς τιμήν του τότε προέδρου της χώρας Paul Kruger, ο οποίος ήταν σημαντικός ηγέτης και θεωρείται σπουδαίος ήρωας του έθνους. 

 

Τεχνικές προδιαγραφές

 

Ιστορία: Το Κρούγκεραντ δεν έχει ιδιαίτερα μακρά ιστορία καθώς κυκλοφορεί για λιγότερο από 60 χρόνια. Ωστόσο, ο εντυπωσιακός του σχεδιασμός και η υψηλή ζήτηση που έχει από επενδυτές και συλλέκτες, το καθιστούν ένα νόμισμα με αρκετά υψηλή αξία.

 

Βάρος Χρυσού: Το 1 oz Χρυσό Κρούγκεραντ έχει βάρος 33,93 γραμμάρια, διάμετρο 32,7 χιλιοστά και πάχος 2,85 χιλιοστά. Η καθαρότητα του σε χρυσό είναι 917 βαθμοί κι επιπλέον έχει οδοντωτή περίμετρο. 

 

Διακόσμηση και Σχέδιο:  Η εμπρόσθια όψη απεικονίζεται το πορτρέτο του Paul Kruger στραμμένο στα αριστερά και περιμετρικά αναγράφεται η φράση SUID-AFRIKA · SOUTH AFRICA. Στην οπίσθια όψη υπάρχει μία αντιλόπη (springbok) που είναι το εθνικό ζώο και σύμβολο της χώρας. Επίσης αναφέρεται η ημερομηνία έκδοσης εκατέρωθεν του ζώου και με μικρότερα γράμματα είναι χαραγμένο του CLS, δηλαδή τα αρχικά του ονόματος του χαράκτη του Κρούγκεραντ. Στο πάνω μέρος αναγράφεται η λέξη KRUGERRAND ενώ στο κάτω η φράση FYNGOUD 1 OZ FINE GOLD.

 

Κυκλοφορία: Το χρυσό νόμισμα Νοτίου Αφρικής κυκλοφόρησε για επενδυτικούς και συλλεκτικούς λόγους αλλά δεν αποτέλεσε ποτέ νόμισμα συναλλαγής όπως άλλα στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως κατά τη δεκαετία του 70 και του 80 το νόμισμα αποτελούσε νούμερο ένα επιλογή επένδυσης παγκοσμίως.

 

Διακοσμητικά Στοιχεία: Η έμφαση στη λεπτομέρεια στο σχέδιο του νομίσματος αλλά και η μοντέρνα και σύγχρονη προσέγγιση του, καθιστούν το Κρούγκεραντ ένα από τα πιο περιζήτητα χρυσά νομίσματα.

 

Άλλες εκδόσεις του 1 oz Krugerrand

 

Εκτός από το Κρούγκεραντ μίας ουγγιάς, έχουν κυκλοφορήσει και υποδιαρέσεις του νομίσματος, όπως το ένα πεντηκοστό (1/50 oz Krugerrand) , ένα εικοστό (1/20 oz Krugerrand) , ένα δέκατο (1/10 oz Krugerrand), ένα τέταρτο (1/4 oz Krugerrand) και μισό Κρούγκεραντ (1/2 oz Krugerrand). 

 

Επιπλέον έχουν εκδοθεί και πολλαπλάσια, το 5 oz Krugerrand και 50 oz Krugerrand.

 

Τα Κρούγκεραντ παράγονται στο νομισματοκοπεία της Πρετόρια (Pretoria South Africa 1890-1902; 1923-1992), στο νομισματοκοπείο της περιοχής Centurion (1992- σήμερα) και νομισματοκοπείο του Germiston (GRC Gold Reef City Mint, Germiston, South Africa).

 

Επιπλέον, το νόμισμα κυκλοφορεί και σε proof μορφή, δηλαδή σε αναμνηστικές εκδόσεις διαφορετικής κοπής.

 

Επενδυτική αξία

 

Με την υψηλή τιμή του χρυσού, τα χρυσά νομίσματα Νοτίου Αφρικής προσφέρουν μια ασφαλή εναλλακτική λύση για την αποθήκευση αξίας. Επιπλέον, η ιστορική και πολιτιστική σημασία των Κρούγκεραντ τα καθιστά περιζήτητα από συλλέκτες και επενδυτές ανά τον κόσμο. Ως εκ τούτου, τα χρυσά νομίσματα Νοτίου Αφρικής αποτελούν μια σπουδαία επένδυση με δυνατότητα αύξησης της αξίας τους στο μέλλον. 

 

Εάν διαθέτετε Κρούγκεραντ επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για άμεση και δωρεάν εκτίμηση του νομίσματος σας.

Χαρακτηριστικά

Βάρος33,93 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1967-Σήμερα
Διάμετρος32,7 mm
Πάχος2,85 mm
ΣχήμαΚυκλικό/Round
ΧώραΝ. Αφρική
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble