Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

100 Χρυσά Ευρώ Θεά Δήμητρα

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 100 χρυσά ευρώ Δήμητρα κόπηκαν το 2019, το νόμισμα έχει βάρος 3,89 γρ με καθαρό χρυσό 999 βαθμούς. Το νομισματοκοπείο της Αθήνας εξέδωσε 1.200 νομίσματα.Το χρυσό αυτό νόμισμα αφορά συλλεκτικές εκδόσεις με θέμα την θεά Δήμητρα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ο χαράκτης αυτού του νομίσματος ήταν η Μαρία Αντωνάτου.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Η Δήμητρα είναι η θεά της γονιμότητας, της βλάστησης, η προστάτιδα της γεωργίαςκαι των καλλιεργειών γενικότερα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες θεές του αρχαίου ελληνικού πανθέου. Κόρη του Κρόνου και της Ρέας, αδερφή του Δία, του Ποσειδώνα, του Πλούτωνα, της Ήρας και της Εστίας. Συνήθως απεικονίζεται να κρατάει κάποιο στάχυ ή δάδα. Τα ιερά σύμβολά της ήταν το στάχυ του σιταριού και του κριθαριού, η μέλισσα και το φίδι. Επίσης το όνομα της θεάς είχε συσχετιστεί με τα Θεσμοφόρια, θρησκευτική γιορτή, και τα Ελευσίνια Μυστήρια.

 

Στο μπροστινό μέρος η θεά Δήμητρα κάθεται κρατώντας μία δάδα και διαβάζουμε την επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ 2019. Στο πίσω μέρος διακρίνουμε στο κέντρο στάχια, ένα από τα σύμβολα της θεάς, με τον εθνικό θυρεό στο κάτω μέρος τους, την επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ονομαστική αξία 100 ΕΥΡΩ.

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,89 γρ
Καθαρότητα999
Έτος2019
Διάμετρος17,5 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ελλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage1.200
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble