Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

20 Χρυσά Δολάρια ”Double Eagle”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
1,688.10€ /τμχ
ΠΟΥΛΑΜΕ:
1,933.14€ /τμχ

Περιγραφή

Τα χρυσά νομίσματα των Η.Π.Α. αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς και περιζήτητες κατηγορίες ανάμεσα στους γνώστες των νομισμάτων, λόγω της λεπτομέρειας που παρατηρείται στα σχέδια που τα κοσμούν αλλά και της υψηλής αξίας τους.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αμερικάνικος αετός, ο οποίος αποτελεί συνήθη απεικόνιση πάνω στα χρυσά νομίσματα της Αμερικής.Σήμα κατατεθέν επίσης πολλών χρυσών δολλαρίων είναι και το Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο απεικονίζεται σε αρκετές εκδόσεις του αμερικάνικου δολλαρίου όπως στο Saint Gauden’s Double Eagle, αλλά και στο American double eagle.Το πιο πρόσφατο μέλος της ‘οικογένειας’ των χρυσών νομισμάτων Αμερικής είναι το American Buffalo, το οποίο κόπηκε για πρώτη φορά το 2006. Το νόμισμα αυτό είναι γνωστό και ως Gold Βuffalo. Η πίσω όψη του κοσμείται με την ινδιάνικη κεφαλή του JamesEarleFraser, σχέδιο που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα που υπάρχουν σε νομίσματα των Η.Π.Α.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Τα 20 χρυσά δολάρια εκδόθηκαν το χρονικό διάστημα από το 1908 έως το 1933, έχει βάρος 33,43 γρ με χρυσό 900 βαθμούς.

Το νόμισμα πήρε την ονομασία διπλός αετός εξαιτίας της διπλής αξίας που είχαν από τα αντίστοιχα 10 δολάρια. Σχεδιαστής ήταν ο  Augustus Saint Gaudens.

Η φράση IN GOD WE TRUST αποτελούσε ένα εθνικό σύνθημα για κάποια χρόνια και σήμαινε ότι η ευημερία του έθνους βρίσκεται στα χέρια του θεού. Ο αετός, εθνικό έμβλημα της χώρας, αποτελεί σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας.

 

Στην μπροστινή όψη παρουσιάζεται ολόσωμη η προσωποποιημένη Ελευθερία, η λεγόμενη ‘Lady Liberty’, να αναδύεται μέσα από την ανατολή του ήλιου κρατώντας στο δεξί χέρι της ένα κλαδί ελιάς και στο αριστερό έναν πυρσό. Κάτω αριστερά διακρίνεται το Καπιτώλιο, το Κοινοβούλιο της Αμερικής, και κυκλικά 48 αστέρια, όσες και οι Πολιτείες. Από την άλλη μεριά αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης και το μονόγραμμα του σχεδιαστή. Στην οπίσθια όψη κάτω από την επιγραφή UNITED STATES OF AMERICA TWENTY DOLLARS δεσπόζει ένας επιβλητικός αετός καθώς πετά στην ανατολή του ήλιου. Από κάτω διαβάζουμε το σύνθημα IN GOD WE TRUST.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος33,43 γρ
Καθαρότητα900
ΈτοςΔΙΑΦΟΡΑ ΕΤΗ
Διάμετρος34,1 mm
Πάχος2,41 mm
ΣχήμαΚυκλικό/Round
Χώρα Η.Π.Α
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble