Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

20 Χρυσές Λιρέτες Vittorio Emanuele III

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Οι 20 χρυσές λιρέτες εκδόθηκαν το χρονικό διάστημα 1902-1908. Το νόμισμα έχει βάρος 6,45 γρ, με χρυσό 900 βαθμούς. Ο χαράκτης ήταν ο Filippo Speranza. 
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ’ (1900-1946) γεννήθηκε στη Νάπολη και ήταν εγγονός του Βίκτωρος Εμμανουήλ Β’. Υπήρξε Αυτοκράτορας της Αιθιοπίας και Βασιλιάς των Αλβανών. Το Βασίλειο της Ιταλίας πέρασε στα χέρια του μετά τη δολοφονία του πατέρα του Ουμπέρτο Α’. Είχε συμμετοχή στους δύο παγκοσμίους πολέμους ώσπου παραιτήθηκε με σκοπό να αναλάβει τα ηνία ο γιος του Ουμπέρτο Β’ κι έτσι εξορίστηκε στην Αλεξάνδρεια. Το ‘Αστέρι της Ιταλίας’ από το 1947 βρίσκεται στο κέντρο του επίσημου εμβλήματος της Ιταλίας καθώς αποτελούσε ένα από τα αρχαιότερα σύμβολά της.

 

Στην μπροστινή όψη απεικονίζεται το πορτρέτο του βασιλιά Βίκτωρος Εμμανουήλ Γ’ με την επιγραφή στο πάνω μέρος VITTORIO EMANUELE III και ακριβώς από κάτω το όνομα του χαράκτη SPERANZA. Στην οπίσθια όψη βλέπουμε τον συμβολικό αετό με το εθνόσημο του Οίκου της Σαβοΐας στο κέντρο του και το στέμμα του Βασιλείου της Ιταλίας πάνω από το κεφάλι του. Στο πάνω μέρος του διακρίνουμε την επιγραφή REGNO D’ITALIA (Βασίλειο της Ιταλίας στα λατινικά) και στο κάτω την ονομαστική αξία L. 20, το σύμβολο του νομισματοκοπείου της Ρώμης R ανάμεσα σε δύο αστέρια και την χρονολογία έκδοσης 1905.

Χαρακτηριστικά

Βάρος6,45 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1902 - 1908
Διάμετρος21 mm
Πάχος1,3 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ιταλία
Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble