Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

200 Χρυσά Ευρώ Αριστοτέλης

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Ένα σπάνιο νόμισμα τα 200 χρυσά ευρώ Αριστοτέλης τυπώθηκε από το νομισματοκοπείο της Αθήνας, το βάρος του είναι 7,99 γρ με χρυσό 917 βαθμούς. Ο Γεώργιος Σταματόπουλος ήταν ο χαράκτης του νομίσματος και ο αριθμός των κομματιών ήταν μόλις 600.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 π.Χ. στα Στάγειρα της Χαλκιδικής και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών. Μαθήτευσε και δίδαξε στην Ακαδημία του Πλάτωνα αλλά υπήρξε και δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το 335 π.Χ. ίδρυσε την δική του σχολή το Λύκειο Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη λογική, τη φυσική, την αστρονομία, τη μετεωρολογία, τη ζωολογία, τη μεταφυσική, τη θεολογία, την ψυχολογία, την πολιτική, τα οικονομικά, τη δεοντολογία, τη ρητορική, την ποιητική.

 

Στην μπροστινή πλευρά βλέπουμε το πορτρέτο του Αριστοτέλη στραμμένο στα αριστερά και την ημερομηνία γέννησης και θανάτου του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 384-322 π.Χ. Στην πίσω πλευρά υπάρχει το ελληνικό εθνόσημο με την ονομαστική αξία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 200 ΕΥΡΩ και γύρω από αυτά ένα πρωτότυπο και περίτεχνο σχέδιο.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,99 γρ
Καθαρότητα917
Έτος2014
Διάμετρος22 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ελλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage600
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble