Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

25 Kurush Τουρκική Χρυσή Λίρα

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 25 Kurush χρονολογείται την περίοδο 1942-2019, το βάρος του είναι 1,75 γρ με καθαρό χρυσό 0.917 βαθμούς και διάμετρο 18 mm.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Τα χρυσά νομίσματα Τουρκίας χρονολογούνται από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία περιλάμβανε μεγάλο μέρος της Αραβικής χερσονήσου, πριν από τη διάλυσή της και έπειτα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από το 1942 έως το 2019 η Τουρκική Δημοκρατία εξέδιδε τα 25 Κουρούς Χρυσή Λίρα. Τα Κουρούς είναι υποδιαίρεση της χρυσής λίρας (1 λίρα =100 κουρούς). Στο μπροστινό μέρος είναι σχεδιασμένο το πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ με το κεφάλι στραμμένο στα αριστερά και κυκλικά αστέρια με ένα περίτεχνο περίγραμμα. Στο πίσω μέρος, έκτος από το ίδιο με το μπροστινό μέρος περίγραμμα, βλέπουμε και ένα αριστοτεχνικό μονόγραμμα με το όνομα της χώρας και την ημερομηνία 1970.

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ (1881-1938) γεννήθηκε στην τότε οθωμανική Θεσσαλονίκη. Υπήρξε στρατιωτικός και ο πρώτος πρωθυπουργός της Τουρκίας. Υπέγραψε τη Συνθήκη της Λοζάνης το 1923, κάνοντας την Τουρκία δημοκρατία, ενώ έκανε ραγδαίες πολιτικές, οικονομικές και πολιτισμικές μεταρρυθμίσεις.

 

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος1,75 γρ
Καθαρότητα917
Έτος1942-2023
Διάμετρος18 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΤουρκία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble