Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

2500 Χρυσές δραχμές

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 2500 δραχμές έχει βάρος 6,45 γρ με καθαρότητα σε χρυσό 900 βαθμούς. Το 1981 η Ελληνική Δημοκρατία τύπωσε 75.000 κομμάτια.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Το 1982 πραγματοποιήθηκαν οι 13οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες στίβου στην Αθήνα γεγονός που έδωσε την αφορμή να εκδοθούν αυτά τα νομίσματα. Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύουν αποτέλεσαν για ακόμη μια φορά πεδίο έμπνευσης του νεότερου ελληνικού πολιτισμού. Επίσης το έμβλημα του κράτους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα νομίσματα το 1976.

Το 1981 η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε να κόψει τρεις σειρές αναμνηστικών νομισμάτων κάνοντας μνεία στο αρχαίο Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Στο μπροστινό μέρος αναγράφεται ΧΙΙΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και η αρχαιοελληνική φράση ‘ΚΑΛΟΣ ΚΑΓΑΘΟΣ’ ενώ στο κέντρο απεικονίζεται ο φτερωτός Αγών ο οποίος κρατάει κρίκους στα δύο του χέρια, παράσταση παρμένη από αρχαίο ελληνικό νόμισμα. Στο οπίσθιο μέρος αναγράφεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η αξία του νομίσματος 2500 ΔΡΑΧΜΑΙ και το έτος έκδοσης 1981. Τέλος στο κέντρο αναπαρίσταται θυρεός μέσα σε φύλλα δάφνης.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος6,45 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1981
Διάμετρος21 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ελλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage75.000
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble