Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

4 Χρυσά Φιορίνια/ 10 Χρυσά Φράγκα Franz Joseph

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 4 Χρυσά Φιορίνια/ 10 Χρυσά Φράγκα απεικονίζουν τον Franz Joseph I. Το βάρος του είναι 3,23 γρ με χρυσό 900 βαθμούς, το 1878 κυκλοφόρησαν 6820 νομίσματα. Ο χαράκτης ήταν ο Friedrich Leisek.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Τα 4 χρυσά Φιορίνα-10 χρυσά Φράγκα παράχθηκαν από την Αυστριακή Αυτοκρατορία. Στην μπροστινή πλευρά παρατηρούμε το εστεμμένο με δάφνινο στεφάνι πορτρέτο του Franz Joseph στραμμένο στα δεξιά ενώ διαβάζουμε FRANCISCVS IOSEPHVS I D G IMPERATOR ET REX (Φραγκίσκος Ιωσήφ Α΄, με τη χάρη του Θεού, αυτοκράτορας και βασιλιάς). Στην άλλη πλευρά βλέπουμε το έμβλημα του αυστριακού στρατιωτικού σώματος, τον εστεμμένο δικέφαλο αετό, και διαβάζουμε στο πάνω μέρος IMPERIVM AVSTRIACVM (Αυστριακή Αυτοκρατορία) ενώ στο κάτω μέρος 4FL και 10 Fr, οι ονομαστικές αξίες, και 1878, η ημερομηνία έκδοσης.

Ο Φραγκίσκος Ιωσήφ Α’ υπήρξε αυτοκράτορας της Αυστρίας και βασιλιάς της Ουγγαρίας από το 1848 έως τον θάνατό του το 1916.

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,23 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1870-1892
Διάμετρος19 mm
Πάχος1 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΑυστρία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble