Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Τα διαμάντια είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο δημοφιλής πολύτιμος λίθος όλων των εποχών. Έχουν μακρά ιστορία και έχουν θεωρηθεί σύμβολα πλούτου, αντοχής και αιώνιας αγάπης. Η έντονη επιθυμία των ανθρώπων να τα αποκτήσουν αλλά και να συλλέξουν όλο και περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις γύρω από αυτά, έχουν ωθήσει επιστήμονες και ερευνητές σε αμέτρητες μελέτες για τούτο τον περιζήτητο πολύτιμο λίθο. Η ιστορία των πρώτων διαμαντιών αρχίζει στην Ινδία του 4ου αιώνα π.Χ. ενώ οι αναφορές για εμπόριο και αγοραπωλησίες διαμαντιών χρονολογούνται περίπου στον 1ο αιώνα π.Χ. κυρίως σε χώρες της Ασίας (Ινδία, Κίνα, Αραβία) και κατόπιν στην Ευρώπη. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε απαντήσεις στις 5+1 πιο συχνές ερωτήσεις που έχετε για τα διαμάντια και θα γνωρίσετε καλύτερα το εντυπωσιακό αυτό ορυκτό.

 

Τι είναι (με μια σύντομη απάντηση) τα διαμάντια; 

 

Τι είναι όμως με μια σύντομη περιγραφή το διαμάντι; Πρόκειται για το πιο εμπορικό ορυκτό του κόσμου, το πιο σκληρό υλικό που έχει υπάρξει ποτέ (ο βαθμός του είναι 10 στην κλίμακα σκληρότητας Mohs) και είναι γνωστό για την εντυπωσιακή του λάμψη καθώς το φως διαθλάται πάνω του. Είναι γνωστή η χρήση του στην κοσμηματοποία ώστοσο το διαμάντι χρησιμοποιείται και σε πληθώρα άλλων εφαρμογών όπως στην κατασκευή εργαλείων κοπής ή λείανσης σκληρών υλικών, λόγω της σκληρότητάς τους κ.α.

 

Από τι είναι φτιαγμένα τα διαμάντια; 

 

Το μοναδικό στοιχείο από το οποίο αποτελούνται τα διαμάντια είναι ο άνθρακας. Έχουν άκαμπτη δομή και αυτή η εξαιρετική τους σκληρότητα τα καθιστά ιδανικά  για χρήση στην κοσμηματοποιία όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Λόγω του φυσικού του σχηματισμού, κάθε διαμάντι είναι μοναδικό! Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξουν δύο πανομοιότυπα φυσικά διαμάντια. Παράγονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα είναι η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες.

 

Πώς σχηματίζεται ένα διαμάντι; 

 

Τα διαμάντια είναι απότελεσμα του φυσικού σχηματισμού του άνθρακα σε υψηλή πίεση και υψηλή θερμοκρασία στο βάθος της γης. Ουσιαστικά πρόκειται για πετρώματα που σχηματίζονται φυσικά μέσα στη γη και κατόπιν εξορύσσονται με συγκεκριμένες διαδικασίες. Ωστόσο, λόγω της υπερβολικά υψηλής τους ζήτησης, πλέον μπορούν να δημιουργηθούν και τεχνητά σε εργαστήρια, τα λεγόμενα συνθετικά διαμάντια. Σύμφωνα με το CNN, το 2023 είναι η χρονιά που τα συνθετικά διαμάντια έχουν την τιμητική τους. Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο.

τα διαμάντια σχηματίζονται στα έγκατα της γης

 

Γιατί είναι τόσο ακριβά τα διαμάντια; 

 

Οι τιμές των διαμαντιών διαφέρουν ανάλογα με το βάρος, την κοπή, το χρώμα και την καθαρότητα τους. Όσο πιο μεγάλο είναι ένα διαμάντι τόσο αυξάνεται και η τιμή του. Να σημειωθεί ότι το βάρος των διαμαντιών, και όλων των πολύτιμων λίθων γενικά, υπολογίζεται σε καράτια. Επίσης όσο πιο διαυγές και χωρίς στίγματα είναι ένα διαμάντι, τόσο πιο ακριβό είναι. Επιπλέον, η κοπή είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την τιμή των διαμαντιών. Οι πιο μοντέρνες κοπές προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στα διαμάντια. Μάθετε περισσότερα για την αγορά πολύτιμων λίθων και τις τιμές τους και επικοινωνήστε με τους ειδικούς της ORAGOLD για άμεση και επαγγελματική εκτίμηση της τιμής των διαμαντιών σας.

 

Ποιο είναι το πιο σπάνιο διαμάντι; 

 

Τα χρωματιστά διαμάντια είναι αυτά που συναντώνται πιο σπάνια. Όσο πιο έντονο και εντυπωσιακό είναι το χρώμα τους, τόσο πιο ακριβή είναι και η τιμή τους. Κατά καιρούς έχουν ανακαλυφθεί ροζ, κίτρινα, καφέ ακόμα και μαύρα διαμάντια! Ένα από τα πιο σπάνια διαμάντια είναι το Moussaieff Red Diamond. Ζυγίζει 5,11 καράτια και έχει μια μπριγιάν κοπή τριγωνικού σχήματος. Έχει ένα εκτυφλωτικό βαθυκόκκινο χρώμα και η τιμή του αποτιμάται στα 20 εκατομμύρια δολάρια! Υπάρχουν κι άλλα σπάνια διαμάντια όπως το Hope Diamond, ένα εντυπωσιακό μπλε διαμάντι 45,52 καρατίων, που κοσμούσε στέμματα Γάλλων βασιλέων από το 1668.

Moussaieff Red Diamond

 

Πόσο διαρκούν τα διαμάντια;

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το διαχρονικό τραγούδι της Shirley Bassey “Diamonds are forever”, τα διαμάντια διαρκούν για πάντα και διατηρούν την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου. Εφόσον δεν καταστραφούν από ανθρώπινο χέρι ή κάποιον άλλο εξωτερικό παράγοντα, τα διαμάντια δεν αλλοιώνονται ούτε αποσυντίθενται φυσικά.

 

Bonus ερώτηση: Μπορώ να πουλήσω τα διαμάντια που βρίσκονται ‘καρφωμένα’ στα κοσμήματά μου;

 

Εάν έχετε στην κατοχή σας κάποιο διαμάντι, είτε σε ελεύθερη μορφή είτε πάνω σε κάποιο κόσμημα, μπορείτε να το πουλήσετε στην υψηλότερη δυνατή τιμή στα καταστήματα ORAGOLD. Η αξία των διαμαντιών αυξάνεται με τον καιρό και ένα διαμάντι που μπορεί να έχετε στη συλλογή σας, μπορεί να σας αποφέρει τα χρήματα μιας αποδοτικής επένδυσης. Μάθετε σήμερα την τιμή του. Οι εμπειρογνώμονές μας θα εκτιμήσουν την αξία των πολύτιμων διαμαντιών σας και θα σας προσφέρουν άμεσα μετρητά για την αγορά τους. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια δωρεάν εκτίμηση των πολύτιμων λίθων σας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Έχετε κι άλλες απορίες; Μάθετε τα πάντα για τα διαμάντια από την ORAGOLD.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble