Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

5 Χρυσά Δολάρια

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
426.96€ /τμχ

Περιγραφή

Από το 1840 έως το 1907 οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εξέδιδαν χρυσά νομίσματα με πρόσοψη την προτομή του Αγάλματος της Ελευθερίας ή αλλιώς Coronet Head.5 χρυσά δολάρια του 1882 παράχθηκαν στο νομισματοκοπείο της Φιλαδέλφεια στις Η.Π.Α και ο αριθμός των κομματιών ήταν 2.514.520. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η προτομή της Ελευθερίας με στραμμένο το κεφάλι στα αριστερά και το στέμμα της να αναγράφει LIBERTY. Κυκλικά βλέπουμε 13 αστέρια που συμβολίζουν τις 13 πολιτείες της Αμερικής και στο κάτω μέρος την ημερομηνία έκδοσης. Στο πίσω μέρος απεικονίζεται το εθνικό σύμβολο του αετού με την ασπίδα στο στήθος και στο δεξί πόδι του να κρατά 3 τόξα και στο αριστερό ένα κλαδί ελιάς. Πάνω από τον αετό διαβάζουμε τη φράση IN GOD WE TRUST και γύρω του UNITED STATES OF AMERICA FIVE D.
Περισσότερα

Πληροφορίες

To Άγαλμα της Ελευθερίας δόθηκε από την Γαλλία για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Αμερικής στις 4 Ιουλίου 1776. Η κατασκευή του στο Παρίσι  διήρκεσε 10 χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων με τελική ημερομηνία παράδοσης το 1886. Λέγεται ότι το πρόσωπο του αγάλματος απεικονίζει τη μητέρα του Μπαρτολντί (σχεδιαστής) κι ότι εμπνεύστηκε το άγαλμα από τον Κολοσσό της Ρόδου. Ο αετός, εθνικό έμβλημα της χώρας, στο ένα πόδι κρατά μία φαρέτρα με τόξα, σύμβολο δύναμης πολέμου και στο άλλο κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης. Η ασπίδα στο στήθος του έχει 13 ρίγες όσες και οι πολιτείες που ενώθηκαν για να αποτελέσουν το νέο κράτος, τη γέννηση μιας νέας χώρας. Η φράση IN GOD WE TRUST αποτελούσε ένα εθνικό σύνθημα για κάποια χρόνια και σήμαινε ότι η ευημερία του έθνους βρίσκεται στα χέρια του θεού.

Χαρακτηριστικά

Βάρος8,36 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1839-1908
Διάμετρος21,6 mm
Πάχος1,5 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Η.Π.Α
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble