Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

5 Χρυσά Δολάρια “Indian Heads”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
425.46€ /τμχ

Περιγραφή

Τα 5 χρυσά δολάρια ’half eagle’ ξεκίνησαν να παράγονται από το 1908-1929. To νόμισμα πήρε την τελική του μορφή το 1908 από τον γλύπτη Bela Lyon Pratt, έχει βάρος 8,36 γρ με χρυσό 900 βαθμούς.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Oι εκδόσεις των 2 ½  και 5 δολαρίων είναι οι πρώτες στην ιστορία των χρυσών νομισμάτων των Η.Π.Α. Τα 2 ½ ξεκίνησαν το 1796 και τα 5 το 1795 με μία παύση κατά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Το σχέδιο Indian Head εμφανίστηκε το 1908 μετά από διάφορα άλλα στάδια. Η φράση In god we trust αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί με νόμο όμως σύντομα κατοχυρώθηκε. Ακόμα έχουμε την αναγραφή από D. σε DOLLARS. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτά τα νομίσματα δεν είχαν κάνει καλή εντύπωση λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού και του ανάγλυφου σχεδίου. Πίστευαν μάλιστα ότι θα μπορούσαν να μεταφέρουν μικρόβια. Έτσι περιορίστηκε η παραγωγή τους. Βέβαια αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποτελούν σήμερα περιζήτητα κομμάτια στους συλλεκτικούς κύκλους λόγω της σπανιότητας αλλά και του ευφάνταστου σχεδιασμού τους.

 

Στο μπροστινό μέρος παρατηρούμε το πορτρέτο ενός Ινδιάνου, στραμμένο στα αριστερά, που φορά ένα καπέλο πολέμου με φτερά ο οποίος έχει γύρω του τα 13 αστέρια των Πολιτειών, την επιγραφή Liberty και την ημερομηνία έκδοσης από κάτω. Στο άλλο μέρος ένας επιβλητικός αετός στέκεται πάνω σε κλαδιά και βέλη ενώ γύρω του υπάρχουν οι επιγραφές UNITED STATES OF AMERICA, E PLURIBUS UNUM, IN GOD WE TRUST και η ονομαστική αξία FIVE DOLLARS από κάτω.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος8,36 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1908-1929
Διάμετρος21,6 mm
Πάχος1,5 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Η.Π.Α
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble