Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

5 Χρυσά Πέσος ”1870-1905”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 5 χρυσά Πέσος εκδόθηκαν την περίοδο 1870-1905 από το νομισματοκοπείο στο Μεξικό. Το νόμισμα έχει βάρος 8,46 γρ με χρυσό 0.875°.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Τα χρυσά νομίσματα Μεξικό, γνωστά και ως Πέσος, θεωρούνται από τα πιο εντυπωσιακά νομίσματα που έχουν κυκλοφορήσει.

Ο συνδυασμός της λεπτομερούς σχεδίασης με την υψηλή αντικειμενική αξία τους προσδίδει ακόμα έναν πολύ σημαντικό λόγο για τον οποίο είναι διαχρονικά περιζήτητα.

Το χρυσό νόμισμα των Μεξικάνων εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1921, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία του Μεξικού.

Στο μπροστινό μέρος παρατηρούμε τον θυρεό της χώρας, έναν αετό που δαγκώνει ένα φίδι να κάθεται πάνω σε κάκτο. Από πάνω αναγράφεται η επιγραφή REBUBLICA MEXICANA και από κάτω η ημερομηνία έκδοσης. Στο πίσω μέρος είναι σχεδιασμένη η ζυγαριά της Δικαιοσύνης με το καπέλο της ελευθερίας από πάνω, έναν κύλινδρο όπου αναγράφονται οι νόμοι του κράτους κι ένα ξίφος. Γύρω της διαβάζουμε το σύμβολο του νομισματοκοπείου Μ, την ονομαστική αξία CINCO PESOS και την περιεκτικότητα σε χρυσό 875.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος8,46 γρ
Καθαρότητα875
Έτος1870-1905
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΜεξικό
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble