Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

50 Ασημένια Λεπτά Ολυμπιακοί Αγώνες Σεούλ

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 50 Ασημένια Λεπτά Ολυμπιακοί Αγώνες Σεούλ παράχθηκε το 1988. Έχει βάρος 14,14 γρ με περιεκτικότητα σε ασήμι 925 βαθμούς και διάμετρο 32,31 mm.Ο σχεδιαστής του νομίσματος ήταν ο Άντης Ιωαννίδης.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1988 διεξήχθησαν στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Έτσι, τα 50 Ασημένια Λεπτά Σεούλ 1988 είναι ένα συλλεκτικό νόμισμα που παραπέμπει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Κόπηκε από το νομισματοκοπείο της Κύπρου το 1988 και σχεδιαστής του υπήρξε ο καλλιτέχνης Άντης Ιωαννίδης. Το νόμισμα έχει ασήμι 925 βαθμών, ζυγίζει 14,14 γρ. και η διάμετρός του ανέρχεται στα 32,31 mm.

Στην εμπρόσθια όψη του νομίσματος απεικονίζεται ένα περιστέρι που κρατά ένα κλαδί ελιάς. Η ημερομηνία 1960 παραπέμπει στην ανεξαρτησία του νησιού ενώ στην οπίσθια όψη τα σύμβολα του σταδίου και της δάφνης παραπέμπουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το νόμισμα 50 Ασημένια Λεπτά Ολυμπιακοί Αγώνες Σεούλ ξεχωρίζει για τη λεπτομέρεια της χάραξης και ανήκει στα περιζήτητα συλλεκτικά νομίσματα προς τιμήν των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χαρακτηριστικά

Βάρος14,14 γρ
Καθαρότητα925
Έτος1988
Διάμετρος32,31 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Κύπρος
Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble