Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

50 Χρυσά Δολάρια ”American Gold Eagle”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 50 χρυσά δολάρια ‘Saint-Gaudens Eagle’ κόπηκαν από το νομισματοκοπείο της Φιλαδέλφεια στις Η.Π.Α, με βάρος 33,93 γρ και χρυσό 916 βαθμούς. Οι σχεδιαστές ήταν οι Augustus Saint-Gaudens και Miley Busiek.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Η φράση E pluribus unum σημαίνει Από τους πολλούς, στον ένα και προτάθηκε από τους John Adams, Benjamin Franklin και Τhomas Jefferson για τη Σφραγίδα των Η.Π.Α. το 1776. Αποτέλεσε εθνικό σύνθημα και εξέφραζε την πεποίθηση της χώρας ότι μέσα από διαφορετικά κράτη με ξεχωριστά υπόβαθρα και πεποιθήσεις μπορεί να υπάρξει ένα ενιαίο σύνολο, ένα ενοποιημένο έθνος. Η φράση IN GOD WE TRUST αποτελούσε ένα εθνικό σύνθημα για κάποια χρόνια και σήμαινε ότι η ευημερία του έθνους βρίσκεται στα χέρια του θεού.

Στην μπροστινή όψη, την οποία σχεδίασε ο August Saint Gaudens, παρουσιάζεται ολόσωμη προσωποποιημένη η Ελευθερία, η λεγόμενη ‘Lady Liberty’, να αναδύεται μέσα από την ανατολή του ήλιου κρατώντας στο δεξί χέρι της ένα κλαδί ελιάς και στο αριστερό έναν πυρσό. Κάτω αριστερά διακρίνεται το Καπιτώλιο, το Κοινοβούλιο της Αμερικής, κυκλικά 48 αστέρια, όσες και οι Πολιτείες, και στα δεξιά η ημερομηνία έκδοσης. Στην οπίσθια όψη, την οποία σχεδίασε η Miley Busiek, κάτω από την επιγραφή UNITED STATES OF AMERICA υπάρχει μια γλαφυρή εικόνα ενός αρσενικού αετού, κρατώντας ένα κλαδί ελιάς, να πετάει προς την φωλιά του καθώς τον περιμένουν ο θηλυκός αετός και οι νεοσσοί. Τέλος υπάρχουν οι επιγραφές E PLURIBUS UNUM, IN GOD WE TRUST και 1 OZ. FINE GOLD – 50 DOLLARS.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος33,93 γρ
Καθαρότητα916
Έτος1986-2023
Διάμετρος32,7 mm
Πάχος2,83 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΗ.Π.Α.
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble