Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

1 Ασημένια Δεκάρα “Ερμής”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Η 1 ασημένια δεκάρα Ερμής έχει βάρος 2,5 γρ με καθαρότητα σε ασήμι 900 βαθμούς. Το νόμισμα παράχθηκε το 1916 μέχρι το 1945 από το νομισματοκοπείο στην Αμερική.Το νόμισμα χαράχτηκε από τον Adolph Alexander Weinman.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Η ασημένια δεκάρα “Ερμής” (γνωστή ως “Mercury Dime” σύμφωνα με την επίσημη ονομασία της) κόπηκε από το 1916 ως το 1945 στο Νομισματοκοπείο των Η.Π.Α. Σχεδιάστηκε από τον Adolph Weinman και πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή νομίσματα που εκδόθηκαν στις Η.Π.Α. Μάλιστα, συχνά συναντάται και ως “Winged Liberty Head dime” εξαιτίας της εμπρόσθιας όψης της. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η ασημένια δεκάρα “Mercury Dime” παραπέμπει στον ρωμαϊκό θεό Mercury (Ερμής στο ελληνικό δωδεκάθεο), στο νόμισμα απεικονίζεται η γυναικεία προσωποποίηση της ελευθερίας. Η γυναικεία αυτή προσωποποίηση φοράει ένα πέταλο κράνος, που συχνά θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει την ελευθερία της σκέψης και της ανεξαρτησίας. Ως εκ τούτου, το “Mercury dime” συμβολίζει τις αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας που είναι σημαντικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, το συγκεκριμένο νόμισμα έχει μεγάλη αξία για τους νομισματοσυλλέκτες. Το νόμισμα ζυγίζει 2.500 γραμμάρια και περιέχει καθαρό ασήμι 900 βαθμών.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος2,5 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1916-1945
Διάμετρος17,9 mm
Πάχος1 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Η.Π.Α
Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble