Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους προς νεότερες και πιο εναλλακτικές πηγές εισοδήματος. Μία από αυτές είναι τα λεγόμενα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να είναι πρώτο στις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων. Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους από την παραδοσιακή και διαχρονικά κερδοφόρα επένδυση σε χρυσό; Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα χρυσός ή Bitcoin ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πως να επεκτείνετε το δικό σας χαρτοφυλάκιο.

 

Είναι το Bitcoin καλύτερη επένδυση από τον χρυσό;

 

Για να δοθεί μια ορθή απάντηση στην παραπάνω ερώτηση, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας μια σειρά από παράγοντες καθώς και το προφίλ του κάθε επενδυτή. Πιο συγκεκριμένα:

 

Η σταθερότητα ή αστάθεια που παρουσίαζει η κάθε επένδυση

 

Το Bitcoin τείνει να είναι πολύ πιο ασταθές από τον χρυσό. Αν και αυτό μπορεί να παρουσιάσει ευκαιρίες για υψηλές αποδόσεις, ενέχει επίσης υψηλότερο κίνδυνο. Ο χρυσός, από την άλλη πλευρά, θεωρείται παραδοσιακά ως ένα σταθερό μέσο αποθήκευσης πλούτου.

 

Μέσο αποθήκευσης πλούτου

 

Ο χρυσός χρησιμοποιείται ως περιουσιακό στοιχείο εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ το Bitcoin είναι ένα σχετικά νέο περιουσιακό στοιχείο, που υπάρχει εδώ και λίγο περισσότερο από μια δεκαετία. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο χρυσός έχει μεγαλύτερο ιστορικό οπότε έχει πλέον καθιερωθεί πως είναι ένα ασφαλές καταφύγιο.

 

Αντιστάθμιση πληθωρισμού

 

Τόσο ο χρυσός όσο και το Bitcoin θεωρούνται ως μέσα αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού. Η διαθεσιμότητα του χρυσού είναι σχετικά σταθερή παγκοσμίως, ενώ η διαθεσιμότητα του Bitcoin περιορίζεται αλγοριθμικά στα 21 εκατομμύρια νομίσματα. Αυτή η σπανιότητα είναι ένας λόγος για τον οποίο ορισμένοι επενδυτές βλέπουν το Bitcoin ως πιθανό αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού.

 

Χρησιμότητα

 

Ο χρυσός χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων και έχει εφαρμογές στη βιομηχανία και στην τεχνολογία. Με αυτόν τον τρόπο έχει επιπλέον αξία, πέρα ​​από τον ρόλο του ως αποθήκη πλούτου. Το Bitcoin, αν και είναι κατά κύριο λόγο ψηφιακό νόμισμα, έχει τη δυνατότητα για ευρύτερη χρησιμότητα ως μέσο συναλλαγής.

 

Ο ρόλος της αγοράς

 

Η αγορά του χρυσού είναι καλά εδραιωμένη με έντονη ρευστότητα και ευρεία αποδοχή παγκοσμίως. Από την άλλη, η αγορά του Bitcoin εξακολουθεί να εξελίσσεται, με διαφορετικά επίπεδα αποδοχής σε διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου

 

Ορισμένοι επενδυτές επιλέγουν να διατηρούν τόσο χρυσό όσο και Bitcoin στα χαρτοφυλάκιά τους για να διαφοροποιήσουν τον κίνδυνο. Κάθε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά και μπορεί να αποδώσει διαφορετικά υπό διαφορετικές οικονομικές συνθήκες.

Βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη σύγκριση χρυσού και Bitcoin στο άρθρο της Investopedia.

 

Τι είναι πιο πολύτιμο 1 κιλό χρυσός ή 1 Bitcoin;

 

Τόσο η αξία του χρυσού όσο και του Bitcoin κυμαίνεται με βάση τις συνθήκες της αγοράς όπως είναι  η προσφορά και η ζήτηση, τα γεωπολιτικά γεγονότα (πόλεμοι κλπ), οι οικονομικοί παράγοντες καθώς και οι επιλογές των επενδυτών.

 

Για να προσδιορίσουμε ποιο είναι πιο πολύτιμο σε κάθε δεδομένη στιγμή, θα πρέπει να ελέγξουμε τις τρέχουσες τιμές αγοράς τόσο του χρυσού όσο και του Bitcoin. Η αξία του 1 Bitcoin μπορεί εύκολα να ελεγχθεί σε διάφορα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων online, ενώ η τιμή του χρυσού αναφέρεται συνήθως ανά ουγγιά ή ανά κιλό στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

 

Μπορείτε να ελέγξετε την τιμή του χρυσού live ανά πάσα στιγμή στο site της ORAGOLD.

Επομένως, η σύγκριση της αξίας 1 κιλού χρυσού με 1 Bitcoin εξαρτάται από τις αντίστοιχες τιμές αγοράς τους τη στιγμή της σύγκρισης. Για να απαντήσουμε στο ερώτημα χρυσός ή Bitcoin, πρέπει σίγουρα να ελέγξουμε τις τρέχουσες τιμές.

 

Χρυσός ή Bitcoin: Συμπεράσματα

 

Η σύγκριση μεταξύ της επένδυσης σε Bitcoin και χρυσού αποκαλύπτει ξεχωριστά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για κάθε περιουσιακό στοιχείο. Το Bitcoin προσφέρει δυνατότητα για υψηλή ανάπτυξη και αποδόσεις, λόγω της περιορισμένης προσφοράς του και της φύσης του χωρίς σύνορα. Ωστόσο, συνοδεύεται από σημαντική αστάθεια, ρυθμιστική αβεβαιότητα και ευαισθησία σε απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

 

Από την άλλη, ο χρυσός κατέχει το πλεονέκτημα της μακρόχρονης ιστορίας ως αποθήκη αξίας, που χρησιμεύει ως αντιστάθμισης του πληθωρισμού. Επιπλέον προσφέρει οφέλη διαφοροποίησης στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Η απτή φύση και η εγγενής αξία του παρέχουν σταθερότητα. Ωστόσο, το δυναμικό ανάπτυξής του μπορεί να είναι συγκριτικά χαμηλότερο από αυτό του Bitcoin.

 

Οι επενδυτές πρέπει να σταθμίσουν προσεκτικά αυτούς τους παράγοντες σε σχέση με τους ατομικούς επενδυτικούς τους στόχους, την ανοχή κινδύνου και τις συνθήκες της αγοράς. Ενώ το Bitcoin μπορεί να απευθύνεται σε όσους αναζητούν ευκαιρίες υψηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ο χρυσός παραμένει μια σταθερή επιλογή για τη διατήρηση του πλούτου και τον μετριασμό του κινδύνου μακροπρόθεσμα.

 

 Στην ORAGOLD γνωρίζουμε ό,τι αφορά την αγορά χρυσού και είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα και επαγγελματικά για τις επιλογές που έχετε στην επένδυση σε χρυσό. Επικονωνήστε σήμερα μαζί μας για να απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτηση.

 

Είναι σημαντικό για τους επενδυτές να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις της αγοράς. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνουν συμβουλές επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού τομέα για να παίρνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις που συμφωνούν με τους οικονομικούς τους στόχους και τη διάθεση τους να ρισκάρουν.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble