Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Εξόρυξη Ασημιού στην Ελλάδα

Το ασήμι άργυρος) είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα μέταλλα του κόσμου. Από την αρχαιότητα ακόμη, οι πρόγονοί μας τον χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή κοσμημάτων, οικιακών σκευών και νομισμάτων. Σήμερα, το ασήμι έχει εφαρμογές σε ιατρικές και ηλεκτρικές συσκευές, σε χημικές αντιδράσεις και σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας μας.

Μέταλλο ασήμι κοντινή φωτογραφία μετά από εξόρυξη

Τα μεταλλεία ασημιού στην Ελλάδα

Λαύριο: το μεγαλύτερο μεταλλείο της Ελλάδος

Ένα από τα πιο σημαντικά μεταλλεία του κόσμου ήταν αυτό του Λαυρίου κατά την αρχαιότητα (3000 πΧ). Η εξόρυξη του ασημιού αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες πλούτου και ανάπτυξης της Αθήνας. Έχει υπολογιστεί ότι είχαν εξορυχθεί περίπου 3500 τόνοι ασημιού.

Χαλκιδική: σημαντική εξόρυξη αργύρου και χρυσού

Το δεύτερο μεγαλύτερο μεταλλευτικό κέντρο μετά το Λαύριο ήταν αυτό του βορειοανατολικού τμήματος της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με έρευνες, οι εξορύξεις γίνονταν ακόμα από την προϊστορική εποχή και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και εξόρυξη χρυσού και μολύβδου.

Γνωστά μεταλλεία ασημιού στην Ελλάδα Λαύριο

Παγγαίο: αρχαίο μεταλλείο της Βόρειας Ελλάδας

Πολλοί αρχαίοι ιστορικοί συγγραφείς όπως ο Ηρόδοτος, ο Ξενοφών και ο Θουκυδίδης έχουν αναφέρει το Παγγαίο στα συγγράμματά τους ως σημαντικό μεταλλείο εξόρυξης χρυσού και ασημιού.

Θάσος: εξόρυξη ασημιού, χρυσού και μολύβδου

Έρευνες έχουν δείξει ότι στη νησί της Θάσου η εξόρυξη μετάλλων λάμβανε χώρα από το 500 πΧ έως το 1500 μΧ με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.

Αξία ασημιού μετά την εξόρυξη Ελλάδα

Η αξία του ασημιού ασκούσε ιδιαίτερη επιρροή στους ανθρώπους τα αρχαία χρόνια και εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις μέρες μας.

Τα ασημένια σκεύη που υπάρχουν σε κάθε σπίτι αλλά και ασημένια νομίσματα από όλο τον κόσμο (δείτε εδώ τα πιο περίεργα νομίσματα στον κόσμο) έχουν σταθερά μεγάλη αξία και ανταλλάσσονται εύκολα και γρήγορα με την αξία τους σε μετρητά.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σας ενημερώσουμε για την αξία του ασημιού.

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Tags:

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
  Tags:

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble