Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Η εκτίμηση πολύτιμων λίθων​ αποτελεί μια υπεύθυνη και λεπτομερή διαδικασία.​  Πραγματοποιείται από ειδικούς εμπειρογνώμονες οι οποίοι βασίζονται στις αρχές της γεμολογίας (ειδικότητα που πραγματεύεται την ανάλυση αλλά και πιστοποίηση της αυθεντικότητας των πολύτιμων λίθων) για να διαπιστώσουν την γνησιότητα τους.

Μάθε περισσότερα για την εκτίμηση και αγορά πολύτιμων λίθων και την αγορά κοσμημάτων στη σελίδα μας.

Παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή και εκτίμηση πολύτιμων λίθων

Από το 1931, το Αμερικανικό Γεμολογικό Ινστιτούτο έχει καθιερώσει βασικές αρχές​ αξιολόγησης και εκτίμησης πολύτιμων λίθων που ισχύουν μέχρι και σήμερα και είναι αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο.

Η τιμή των πολύτιμων λίθων εξαρτάται από:

 • Την κοπή
 • Το χρώμα
 • Το βάρος σε καράτια
 • Την καθαρότητα

Επιπλέον, η λάμψη των πολύτιμων λίθων είναι συνάρτηση των εδρών του, δηλαδή όσο περισσότερες λείες επίπεδες επιφάνειες έχει ένα πέτρωμα τόσο περισσότερο αντανακλά το φως και λάμπει πιο έντονα. Πρωταρχικό ρόλο παίζει και η κατεργασία που έχει υποστεί.

Συνεπώς κάθε αυθεντικός πολύτιμος λίθος πρέπει να συνοδεύεται από το πιστοποιητικό γνησιότητας που φέρει όλες τις παραπάνω ενδείξεις.

Είτε έχετε στην κατοχή σας το πιστοποιητικό είτε όχι ελάτε στην ORAGOLD για δωρεάν​ εκτίμηση πολύτιμων λίθων σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα. Οι πεπειραμένοι​ εμπειρογνώμονες μας θα μελετήσουν ενδελεχώς τα πολύτιμα ορυκτά σας.

Ο ακριβότερος λίθος του κόσμου

Όταν η φινέτσα και η πολυτέλεια κυριαρχούν, είναι δεδομένο πως η αξία των λίθων ανεβαίνει στα ύψη! Και όχι άδικα. Η μοναδικότητα του χρώματος σε συνδυασμό με την λεπτομερέστατη και ντελικάτη κοπή κάνουν τους πολύτιμους λίθους προσιτούς μόνο σε βασιλείς ή κροίσους. Το ακριβότερο ορυκτό που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα είναι το ροζ διαμάντι με τιμή 71,2 εκατομμύρια δολάρια και 59,6 καράτια. Ακολουθούν το ρουμπίνι, το σμαράγδι και το ζαφείρι.

ακριβότερος λίθος στον κόσμο

Εφαρμογή στη σύγχρονη κοσμηματοποιία

Τα φυσικά πολύτιμα πετρώματα συναντώνται σε κοσμήματα που στολίζουν περίτεχνα το γυναικείο αλλά και αντρικό σώμα. Σκουλαρίκια από ζαφείρι, κολιέ από ρουμπίνια αλλά και το γνωστό μονόπετρο διαμαντένιο δαχτυλίδι είναι μόνο μερικές από τις λαμπερές εφαρμογές τους.

εκτίμηση πολύτιμων λίθων σκουλαρίκια

εκτίμηση πολύτιμων λίθων δαχτυλίδια

Από την αρχαιότητα ακόμη, οι υψηλότερες κοινωνικές τάξεις που είχαν την οικονομική ευχέρεια να διαθέσουν χρήματα για να αναβαθμίσουν την εμφάνισή και το στάτους τους, επέλεγαν χρυσά ή ασημένια κοσμήματα διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους. Οι​ βασιλείς και οι αυτοκράτορες κοσμούσαν τις τιάρες και τα σκήπτρα τους με πανάκριβα διαμάντια κι εντυπωσιακά ​ζαφείρια ​και ​ρουμπίνια​.​

Στις μέρες μπορεί το εμπόριο των πολύτιμων λίθων να έχει περιοριστεί όμως η αξία τους παραμένει σταθερά υψηλή.

εκτίμηση πολύτιμων λίθων σε μοναδικά κοσμήματα

 

Εάν διαθέτετε κάποιο κόσμημα το οποίο θέλετε να πουλήσετε ή να μάθετε την αξία του, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας τηλεφωνικά στο 2106250384 και email [email protected]. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί σας.​

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

 

Tags:

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
  Tags:

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble