Η αγορά πολύτιμων λίθων είναι για εμάς μια πολύ σημαντική υπόθεση. Κάθε πολύτιμος λίθος έχει τη δική του αξία και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε και να εκτιμούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και με ιδιαίτερη προσοχή.

Απευθυνθείτε στους ειδικούς της ORAGOLD για αγορά διαμαντιών, ρουμπινιών, ζαφειριών και σμαραγδιών.

Οι έμπειροι γεμολόγοι που θα βρείτε στα καταστήματά μας διαθέτουν πολυετή πείρα και εξειδικευμένες γνώσεις και είναι σε θέση να αξιολογήσουν άμεσα και υπεύθυνα τους πολύτιμους λίθους σας.

Η εκτίμηση των πολύτιμων λίθων σας γίνεται δωρεάν και κατόπιν προσεκτικής μελέτης από τους εμπειρογνώμονες της ORAGOLD.

Για μια εκτίμηση κατά προσέγγιση συμπληρώστε την online φόρμα εκτίμησης πολύτιμων λίθων και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας. Για σαφή και ακριβή εκτίμηση επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού σε ένα από τα δύο καταστήματά μας.

Διαμόρφωση της τιμής των διαμαντιών

Οι τέσσερις παράγοντες που επηρεάζουν την τελική τιμή των διαμαντιών είναι η κοπή, το χρώμα, το βάρος σε καράτια και η καθαρότητά τους.

Η κοπή ή το σχήμα των διαμαντιών

Round Brilliant

Από τα πιο διαδεδομένα σχήματα είναι το στρογγυλό μπριγιάν διαμάντι. Χρησιμοποιείται κυρίως σε δαχτυλίδια αρραβώνων και έχει αρκετή εμπορική αξία στις μέρες μας.

Emerald

Το σμαραγδοειδές σχήμα είναι μία πολύ κομψή και στυλάτη κοπή, πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Cushion

Η κοπή cushion φέρει έναν αέρα νοσταλγίας από το παρελθόν και συναντάται πιο συχνά σε διαμάντια-αντίκες.

Oval

Η οβάλ κοπή αποτελεί μια εναλλακτική μορφή της στρογγυλής κοπής. Συνήθως την προτιμούν όσοι θέλουν τα χαρακτηριστικά της στρογγυλής αλλά σε μια λιγότερο συνηθισμένη εκδοχή.

Heart

Ένα διαμάντι σε σχήμα καρδιάς αποπνέει ρομαντισμό και ιδιαιτερότητα. Έχει μια μικρή σχισμή στο πάνω μέρος και συνήθως διαθέτει αξιοσημείωτη λάμψη.

Radiant

Η radiant κοπή ενός διαμαντιού είναι μια διασταύρωση του δημοφιλούς στρογγυλού με τα χαρακτηριστικά των ορθογώνιων ή τετράγωνων σχημάτων.

Marquise

Το σχήμα της Μαρκησίας είναι μια κλασσική και παραδοσιακή κοπή για δαχτυλίδια αρραβώνων. Αυτού του είδους τα σχήματα χαρακτηρίζονται από έντονη λάμψη και καθαρότητα.

 

Princess

Η κοπή με το όνομα princess (πριγκίπισσα) είναι μια τετράγωνη και ιδιαίτερα δημοφιλής κοπή. Σχεδιάστηκε και παράχθηκε για πρώτη φορά το 1970. Συνεπώς, είναι ένα σχετικά πρόσφατο σχήμα διαμαντιού.

 

Pear

Το σχήμα του αχλαδιού δεν είναι τόσο εμπορικό όσο το στρογγυλό ή το σμαραγδοειδές, αλλά προσφέρει σπάνια λαμπρότητα και καθαρότητα.

Asscher

Αυτό το τετράγωνο-σμαραγδοειδές διαμάντι δημιουργείται με μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασίας κοπής και μοιάζει σχεδόν οκτάγωνο.

Το χρώμα των διαμαντιών

Χρωμα διαμαντιων αγορα πολυτιμων λιθων

Το χρώμα ενός διαμαντιού επηρεάζει σημαντικά την τιμή του. Τα λευκά και αστραφτερά διαμάντια έχουν υψηλότερη αξία απ’ ότι τα θαμπά και πιο κίτρινα διαμάντια. Για παράδειγμα, τα διαμάντια στην κατηγορία χρώματος D, E και F είναι λευκότερα και συνεπώς ακριβότερα.

Τα χαμηλότερης τιμής διαμάντια ανήκουν στην κατηγορία S-Ζ και έχουν χρώμα ανοιχτό κίτρινο.

Το βάρος σε καράτια

αγορα πολυτιμων λιθων το βαρος σε καρατια

Το καράτι είναι μονάδα μέτρησης των πολύτιμων λίθων και ισούται με το ⅕ ενός γραμμαρίου, δηλαδή αντιστοιχεί ακριβώς σε 0.2 γραμμάρια. Είναι σαφές πως όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος ενός διαμαντιού τόσο μεγαλύτερη είναι και η αξία του.

Εάν έχετε κάποιο διαμάντι, είτε σε ελεύθερη μορφή είτε δεμένο σε κάποιο κόσμημα, ελάτε στην ORAGOLD για να ενημερωθείτε άμεσα και επαγγελματικά για την τιμή του διαμαντιού.

Η καθαρότητα

αγορα πολυτιμων λιθων καθαροτητα

Με τον όρο καθαρότητα χαρακτηρίζουμε τη διαύγεια ενός διαμαντιού. Ένα αψεγάδιαστο διαμάντι δεν έχει κανένα μαύρο στίγμα, ενώ όσο περισσότερα μαύρα στίγματα έχει ένα διαμάντι τόσο χαμηλότερη είναι η καθαρότητά του.

Ένα τέλειο από άποψη καθαρότητας -μέσα και έξω- διαμάντι έχει βαθμό FL (από το αγγλικό flawless που σημαίνει άψογο). Η αμέσως χαμηλότερη κατηγορία IF (internally flawless) χαρακτηρίζει τα διαμάντια που έχουν άψογη καθαρότητα μόνο στο εσωτερικό και συνεχίζει με τα VVS1,VVS2,VS1,VS2 ,SI1,SI2 και SI3, ενώ η κλίμακα ολοκληρώνεται με τους βαθμούς I1, I2 και I3 με τα λιγότερο καθαρά διαμάντια.

Αν έχετε το πιστοποιητικό που συνοδεύει το διαμάντι σας, είναι καλό να το προσκομίσετε μαζί του όταν θα το φέρετε σε εμάς για εκτίμηση.

Μάθετε σήμερα ποια είναι η πραγματική αξία των ρουμπινιών και πόσο κοστίζει η αγορά ενός ζαφειριού ή σμαραγδιού.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως η ORAGOLD είναι πιστοποιημένο ενεχυροδανειστήριο με κρατική άδεια και σε όλες τις συναλλαγές είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Στην ORAGOLD αντιμετωπίζουμε κάθε αντικείμενο σαν κάτι ξεχωριστό. Επισκεφθείτε το κατάστημά μας και αφήστε τους έμπειρους εκτιμητές μας να αξιολογήσουν τους πολύτιμους λίθους σας στην πραγματική τους αξία.

Δωρεάν εκτίμηση με ακρίβεια, εχεμύθεια & ασφάλεια.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, κλείστε ραντεβού σε ένα από τα καταστήματα μας ή συμπληρώστε την online φόρμα μας για μια εκτίμηση κατά προσέγγιση.

Σε περίπτωση συναλλαγής είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο σας .

Η ORAGOLD δεν παρέχει προσωπικά δάνεια ή οποιαδήποτε μορφή δανεισμού όπως ενυπόθηκα δάνεια, δάνεια αγοράς αυτοκινήτου, φοιτητικά δάνεια, ανανεώσιμα πιστωτικά όρια (όπως πιστωτικές κάρτες ή προσωπικά πιστωτικά όρια).