Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Online Evaluation form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Είναι γνωστό πως τα πολύτιμα μέταλλα της φύσης, όπως ο χρυσός, το ασήμι, το παλλάδιο και η πλατίνα αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες επένδυσης. Το ενδιαφέρον για αγορά και πώληση πολύτιμων μετάλλων αυξάνεται συνεχώς και σε αυτό συμβάλλουν οι ανοδικές τιμές τους και φυσικά η ιδιότητα τους να διατηρούν την αξία τους. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής μορφή επένδυσης είναι η αγορά νομισμάτων με τα χρυσά and ασημένια νομίσματα να είναι πρώτα στη λίστα των επενδυτών παγκοσμίως.

 

Να επιλέξω χρυσά ή ασημένια νομίσματα;

 

Στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί να υπάρξει μια ξεκάθαρη απάντηση, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν μια τέτοια απόφαση. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες πρακτικές που ακολουθούν οι επενδυτές προκειμένου να διαφυλάξουν την ισχύ του χαρτοφυλακίου τους μετριάζοντας το ρίσκο. Μια ασφαλής επιλογή είναι επένδυση και σε χρυσά αλλά και σε ασημένια νομίσματα. Ο χρυσός παραμένει μια αξιόπιστη επιλογή για τη διατήρηση του πλούτου, ενώ το ασήμι προσφέρει προσιτή τιμή καθώς είναι αρκετά φθηνότερο. Δείτε live τις τιμές χρυσού και ασημιού και παρακολουθήστε την πορεία τους μέσω των διαγραμμάτων τιμής.

 

Πόσα ασημένια νομίσματα ισούνται με ένα χρυσό;

 

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουν όλα τα χρυσά νομίσματα την ίδια αξία. Μπορεί η περιεκτικότητα τους να παραμένει σταθερή και να διατηρεί την αξία της, υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή τους. Για παράδειγμα, η σπανιότητα ενός νομίσματος, η χρονολογία που κυκλοφόρησε αλλά και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, διαμορφώνουν ανάλογα την τιμή του. Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά τις τιμές των επενδυτικών νομισμάτων, η τιμή του γραμμάριου για τα επενεδυτικά χρυσά νομίσματα κυμαίνεται μεταξύ 55-60 €, ενω για τα αντίστοιχα ασημένια είναι στα 1 με 2 € ανά γραμμάριο.

 

Είναι τα χρυσά νομίσματα καλή επένδυση;

 

Η απόκτηση χρυσού σε οποιαδήποτε μορφή είναι μια ασφαλής επένδυση εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις οικονομικές περίοδους (κρίσης ή ανάπτυξης). Ο λόγος είναι η διατήρηση αλλά και η αύξηση της αξίας του στο πέρασμα του χρόνου. Ιδίως σε περιόδους κρίσης, παρατηρείται πιο έντονη η ζήτηση για μετατροπή άλλων περιουσιακών στοιχείων σε χρυσό. Τα χρυσά νομίσματα συγκεκριμένα είναι μια σπουδαία επένδυση καθώς μπορούν εύκολα να πουληθούν και πολλές φορές αντανακλούν κομμάτι της ιστορίας της εκάστοτε χώρας, γεγονός που τα κάνει ακόμα πιο περιζήτητα. Έχετε χρυσά νομίσματα και θέλετε να μάθετε την αξία τους; Επικοινωνήστε άμεσα με τους ειδικούς της ORAGOLD και λάβετε την πιο υψηλή προσφορά της αγοράς. Επιπλέον, εάν θέλετε να αγοράσετε χρυσά νομίσματα είμαστε στη διάθεσή σας. Δείτε τις τιμές μας και επικοινωνήστε μαζί μας για άμεση αγορά.

 

Γιατί να επενδύσω σε ασήμι αντί για χρυσό;

 

Αναμφισβήτητα, ο πιο σημαντικός λόγος για να επενδύσετε σε ασήμι είναι η μεγάλη διαφορά της τιμής του από το χρυσό. Εάν διαθέτετε ένα χαμηλό ποσό για επενδυτικούς σκοπούς ίσως η αγορά ασημιού είναι πιο συμφέρουσα για εσάς. Ένας ακόμα λόγος είναι η συνεχής, αυξανόμενη τιμή του ασημιού που κάνει το πολύτιμο αυτό μέταλλο ελκυστικό για αγορές.

 

Πόσο χρυσό πρέπει να έχω;

 

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έχει διάφορες διαστάσεις. Είναι γεγονός πως όσο περισσότερο χρυσό έχετε τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του χαρτοφυλακίου σας. Παράλληλα, μια άλλη προσέγγιση αναφέρει πως τα πολύτιμα μέταλλα δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% της συνολικής σας περιουσίας. Όπως όλες οι επενδύσεις, τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι έχουν τους δικούς τους κινδύνους. Ωστόσο, δεδομένης της αβέβαιης κατάστασης της οικονομίας, η επένδυση σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αξίζει την προσοχή σας. Διαβάστε στο άρθρο του CBS News την άποψη των ειδικών για αγορά χρυσού and ασημιού.

 

Πρέπει να αγοράσω ασημένια νομίσματα τώρα;

 

Αυτό το διάστημα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για αγορά ασημιού. Οι προβλέψεις δείχνουν πως η τιμή του θα ανέβει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2024 και θα αγγίξει νέα ύψη. Επωφεληθείτε από την τρέχουσα τιμή του ασημιού. Ρωτήστε μας για τα ασημένια νομίσματα που αξίζει να επενδύσετε.

 

Θα αξίζει ποτέ το ασήμι περισσότερο από το χρυσό;

 

Οι πιθανότητες να ξεπεράσει η αξία του ασημιού αυτή του χρυσού είναι απειροελάχιστες. Αυτό δε σημαίνει όμως πως η αγορά ασημιού δεν είναι προσοδοφόρα επένδυση. Ο χρυσός έχει εδραιωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ως η πιο σταθερή μορφή πλούτου που δεν επηρεάζεται από έντονες αλλαγές στην οικονομία. Το ασήμι όμως είναι κι αυτό ένα πολύτιμο μέταλλο του οποίου η αξία ανεβαίνει κάθε χρόνο με πολύ ευοίωνες προβλέψεις. Όλο και περισσότεροι επενδυτές συμπεριλαμβάνουν το ασήμι στις επιλογές τους. Είναι διαφορετικές οι οικονομικές δυνατότητες και οι στόχοι του κάθε επενδυτή. Για αυτό το λόγο, δε μπορεί να δοθεί μια σαφής απάντηση στην ερώτηση ασήμι ή χρυσός. Αναζητήστε πληροφορίες και συμβουλές από ανθρώπους με πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση. Η ομάδα της ORAGOLD έχει τη δυνατότητα να σας προσφέρει επαγγελματική κατεύθυνση στο πως να αυξήσετε τον πορτφόλιο σας μέσω της αγοράς χρυσών και ασημένιων νομισμάτων. Ρωτήστε μας σήμερα!

 

 

  Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble