Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Get an appraisal for free now!

What would you like to sell?

Ο Jon Deane αναλύει πως η επένδυση σε ασήμι είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιλογές για το 2021.

 

Το ασήμι είναι το “καλύτερο εμπόρευμα”: Είναι σποραδικό αλλά η τιμή του μπορεί να φτάσει και τα 60$ φέτος, αναφέρει πρώην διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan

Ενώ παρατηρούνται ήδη τα πρώτα σημάδια του πληθωρισμού, το ασήμι θεωρείται βραχυπρόθεσμα το καλύτερο εμπόρευμα σύμφωνα με τον Jon Deane, πρώην διευθύνων σύμβουλο της JP Morgan και νυν CEO της Trovio.

Στην αρχή της χρονιάς το ασήμι τράβηξε τα βλέμματα των μέσων ενημέρωσης καθώς ξεπέρασε τα 30$ ανά ουγγιά, ωστόσο σήμερα η προσοχή προς το μέταλλο του ασημιού έχει εξασθενήσει. Παρ’ όλα αυτά οι έξυπνοι επενδυτές εξακολουθούν να αγοράζουν το φυσικό μέταλλο και αυτό είναι σημάδι πως το ασήμι έχει ακόμη πολλά να αποφέρει, σύμφωνα με το Deane.

“Σε βραχυχρόνια βάση, το ασήμι είναι το καλύτερο εμπόρευμα. Υπάρχει έλλειψη ασημιού παγκοσμίως. Δεν βρίσκεται εύκολα το ασήμι στα διυλιστήρια και είναι αρκετά δύσκολο να το πάρει κάποιος στα χέρια του. Υπάρχει πραγματικά κίνδυνος πραγματικής συμπίεσης στην προσφορά του ασημιού φέτος”, αναφέρει ο Dean στην Kitco News. 

Φέτος το ασήμι, αποτελεί ένα καλό μέσω μόχλευσης προς το χρυσό. Λαμβάνοντας υπόψη την προσφορά και την κλιματική αλλαγή, ενδέχεται το ασήμι να ξεπεράσει το χρυσό σε απόδοση αυτή τη χρονιά.

Ο Deane δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το ασήμι να φτάσει και τα 60$ μέσα στη χρονιά. “Το ασήμι θα κυμανθεί μεταξύ 40$ και 50$ και πιθανώς να φτάσει τα 60$ φέτος”, αναφέρει.

Αυτή τη στιγμή η τιμή του ασημιού διαπραγματεύεται στα 26,69$, αυξανόμενη κατά 0,18% μέσα στη μέρα. 

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το ασήμι είναι ένα αρκετά ευμετάβλητο μέταλλο, και ακόμα κι αν φτάσει τα 60$, δε σημαίνει πως θα διατηρήσει αυτή την τιμή μέχρι το τέλος της χρονιάς. “Είναι ένα σποραδικό και ευμετάβλητο μέταλλο. Αυτή είναι μόνο μια πρόβλεψη σχετικά με το πως μπορεί να εξελιχθεί η τιμή του μέσα στο 2021”, λέει ο Deane.

Επένδυση σε ασήμι: πολύτιμες συμβουλές

Σχετικά με το πως συμβουλεύει να επενδύσουμε αναφέρει πως η αγορά του φυσικού μετάλλου του ασημιού είναι ο δρόμος που θα επέλεγε και ο ίδιος.

Όσον αφορά στο χρυσό, ο Deane προβλέπει περαιτέρω αύξηση μέσα στη χρονιά, με μια διακύμανση από 2.000$ σε 2.200$. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του χρυσού είναι 1.735,50$ με μια αύξηση 0,73% μέσα στη μέρα. 

Άλλα σταθερά αποδοτικά μέταλλα για φέτος είναι τα σιδηρομεταλλεύματα, το αλουμίνιο και ο χαλκός. “Ο χαλκός αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κίνα φέτος”, αναφέρει.

Προβλέποντας το επόμενο διάστημα σχετικά με την επίδραση του Covid στο εμπόριο, αναφέρει πως εξαρτάται από την πολιτική της κάθε χώρας ξεχωριστά εάν θα προκαλέσει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τη διακίνηση των μετάλλων, προσθέτει ο Deane.

“Η νομισματική πολιτική έχει προβλήματα”

Η αδυναμία του δολαρίου θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο ανέβασμα των τιμών του ασημιού και του χρυσού. Αυτό θα συμβεί αργότερα μέσα στη χρονιά εάν η επάνοδος της οικονομίας επιβραδυνθεί και ο πληθωρισμός εξακολουθήσει να ανεβαίνει. 

“Το ασήμι και ο χρυσός χρειάζονται ένα αδύναμο δολάριο”, αναφέρει ο Deane. “Αν δούμε πως οι οικονομικές συνθήκες συνεχίσουν να χειροτερεύουν ενώ ο πληθωρισμός συνεχίσει να αυξάνεται, οι ομοσπονδιακες τράπεζες δε θα μπορέσουν να ανεβάσουν κι άλλο τα επιτόκια. Και διατηρώντας τα επιτόκια χαμηλά και τον πληθωρισμό υψηλά, θα έχουμε ακόμη πιο αδύναμο δολάριο και ακόμα πιο υψηλές τιμές των μετάλλων”. 

Πώς επηρεάσε την επένδυση σε ασήμι ο Covid-19

Η πανδημία του Covid-19 ήταν καταλυτική για την αύξηση του πληθωρισμού καθώς επιτάχυνε την αύξηση του χρέους που οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει.

“Πριν την πανδημία, είχαμε ήδη χαμηλά επιτόκια σε όλο τον κόσμο. Όταν χτύπησε η πανδημία και βρεθήκαμε σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η νομισματική πολιτική βρέθηκε στο μηδέν. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο υψηλό φορτίο χρέους είναι δύσκολο να αυξήσεις τα επιτόκια ξανά. Πώς μπορείς να αυξήσεις τα επιτόκια όταν ταυτόχρονα προσπαθείς να εξισορροπήσεις την οικονομία;”, λέει ο Deane. “Η νομισματική πολιτική έχει προβλήματα και δεν είναι πλέον αποτελεσματική”.

Οι αγορές ήδη βλέπουν σημάδια προβλημάτων καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εξομαλύνουν την απότομη άνοδο των δεκαετών αποδόσεων του δημοσίου, τονίζει ο Deane.

“Η Αμερικανική κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να κάνει χρήση της νομισματικής πολιτικής. Είμαστε ήδη στο σενάριο όπου βλέπουμε υψηλή ανεργία, ωστόσο τα πράγματα θα χειροτερέψουν”, αναφέρει. “Την ίδια στιγμή, τα επιπλέον χρήματα που έρχονται στην οικονομία είναι πληθωριστικά. Αρχίζουμε να βλέπουμε ήδη πληθωρισμό περιουσιακών στοιχείων”.

Μια άλλη τάση που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό είναι ο τρόπος που οι νέοι επενδυτές εκπαιδεύουν τους εαυτούς τους. “Αυτή θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή τα επόμενα χρόνια”, τονίζει ο Deane. “Υπάρχουν  επενδυτές που κάθονται στο σπίτι τους και αγοράζουν και πωλούν εμπόρευμα μέσω του υπολογιστή τους. Οι άνθρωποι κάνουν περισσότερη δουλειά από το σπίτι πλέον και παρακολουθούν ποια περιουσιακά στοιχεία αξίζει να εμπορευτούν”.

Επικοινωνήστε με την Oragold για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά του ασημιού.

Πηγή: Kitco News

  Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.