Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Online Evaluation form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Η κατασκευή ενός πολύτιμου δαχτυλιδιού αποτελεί μια δημιουργική και πολλές φορές απαιτητική διαδικασία. Ένα δαχτυλίδι μπορεί να θεωρηθεί πολύτιμο όταν είναι φτιαγμένο από πολύτιμους λίθους (πχ. διαμάντια, ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια κλπ). Επίσης, όταν ο σχεδιασμός του είναι τόσο περίτεχνος and ιδιαίτερος που μπορεί ακόμη και να αποτελεί ένα μικρό έργο τέχνης. Φυσικά, και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, το κύριο υλικό κατασκευής του δαχτυλιδιού δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τον χρυσό, το λευκόχρυσο ή την πλατίνα ώστε η αξία του αλλά και η ποιότητά του να είναι υψηλές. Στο παρόν άρθρο συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο σπάνια, εντυπωσιακά, πολύτιμα δαχτυλίδια.

 

Σπάνια δαχτυλίδια με πολύτιμους λίθους

 

Το ροζ διαμάντι Graff Pink

 

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το διάσημο Graff Pink φέρει ένα εντυπωσιακό διαμάντι 24,78 καρατιών. Το διαμάντι συναντάται σε μια σπάνια και λαμπερή ροζ απόχρωση ενώ εκατέρωθέν του δεσπόζουν δύο μικρότερα λευκά διαμάντια. Το 2010, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στη Γενεύη για το αστρονομικό ποσό των 46,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο νέος του ιδιοκτήτης ήταν ο Lawrence Graff, ο οποίος έδωσε και το όνομά του στο θαυμαστό αυτό πολύτιμο δαχτυλίδι. Πλέον βρίσκεται στην ιδιωτική του συλλογή και το πιο πιθανό είναι να μην το μεταπωλήσει καθώς στο παρελθόν έχει δηλώσει πως “Έχω αποκτήσει τους καλύτερους λίθους στον κόσμο και μετανιώνω που πούλησα τους περισσότερους από αυτούς”.

graff-pink-diamonds- πολύτιμα δαχτυλίδια

 

Το μπλε διαμάντι Winston Blue

 

Ο πασίγνωστος ιδιοκτήτης της εμβληματικής αλυσίδας κοσμηματοπωλείων Harry Winston, διέθεσε το ποσό των 23,8 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει το Winston Blue Diamond Ring, γνωστό και ως βασιλιάς των διαμαντιών. Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα 13,22 καρατιών σε σχήμα pear-cut το οποίο κοσμείται από μικρότερα λευκά διαμάντια περιμετρικά. Το μεγάλο αυτό μπλε διαμάντι έχει πιστοποιηθεί από το Gemological Institute of America (GIA), και έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο, αψεγάδιαστο, φυσικό, μπλε διαμάντι του κόσμου.

the-winston-blue-ring-πολύτιμα-δαχτυλίδια

Το All-Diamond δαχτυλίδι

 

Έχετε αναρωτηθεί πώς μοιάζει ένα δαχτυλίδι αποτελούμενο αποκλειστικά από διαμάντι, και μάλιστα 150 καρατίων; Η απάντηση δίνεται από το ανυπέρβλητο All-Diamond πολύτιμο δαχτυλίδι. Το All-Diamond ήταν το πρώτο του είδους του και εκτιμήθηκε στα 68 εκατομμύρια δολάρια. Το 2011, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Shawish Geneva, Mohamed Shawesh μίλησε στη Vogue για τους λόγους που τον οδήγησαν να σχεδιάσει ένα τέτοιου είδους δαχτυλίδι. Δήλωσε στο περιοδικό ότι ένα τέτοιο δαχτυλίδι είναι η τέλεια διασταύρωση φαντασίας και πραγματικότητας, τέχνης και στυλ. Εξήγησε, “Ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από διαμάντι έμοιαζε πάντα σαν φαντασία, φαινόταν αδύνατο, έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την περιπέτεια της δημιουργίας του. Η δημιουργία του τέλειου διαμαντένιου δαχτυλιδιού είναι η επιτομή της τέχνης“.

all-diamond-ring-πολύτιμα δαχτυλίδια

 

Ποιο δαχτυλίδι από πολύτιμους λίθους είναι καλύτερο;

 

Στη λίστα με τα πιο σπάνια and πολύτιμα δαχτυλίδια φιγουράρουν κυρίως διαμάντια. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν αξιόλογα και μεγάλης χρηματικής αξίας δαχτυλίδια κατασκευασμένα και με άλλους πολύτιμους λίθους. Ένα λευκόχρυσο δαχτυλίδι με ζαφείρι, ένα ξεχωριστό σμαραγδένιο δαχτυλίδι-κειμήλιο ή ένα μοναδικό δαχτυλίδι με ρουμπίνι, θεωρούνται πολύτιμα και διατηρούν την αξία τους. Ενημερωθείτε άμεσα για την τιμή των πολύτιμων δαχτυλιδιών σας, συμπληρώνοντας την online φόρμα εκτίμησης χρυσού και κοσμημάτων της ORAGOLD. Ένας εκτιμητής μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα για να σας δώσει προσφορά. Επιπλέον, μάθετε πως αγοράζουμε πολύτιμα δαχτυλίδια στις πραγματικές τους τιμές, υπολίζοντας και το χρυσό που περίεχουν αλλά και τους πολύτιμους λίθους που τα κοσμούν.

 

Ποια είναι η πιο σπάνια πέτρα για δαχτυλίδι;

 

Ένας από τους σπάνιους πολύτιμους λίθους είναι η κόκκινη βήρυλλος. Έχει εκτιμηθεί πως μία κόκκινη βήρυλλος βρίσκεται για κάθε 150.000 φυσικά διαμάντια και πως το να βρεθούν 2 καράτια της βηρύλλου είναι εξίσου σπάνιο με το να βρεθεί διαμάντι 40 καρατίων! Ωστόσο η τιμή της αποτιμάται περίπου όσο το σμαράγδι αν και είναι 100 φορές πιο σπάνια από αυτό.

 

Αξίζει ένα διαμάντι περισσότερο από τον χρυσό;

 

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα εξαρτάται από το βάρος του χρυσού και την ποιότητα και το μέγεθος του διαμαντιού. Μπορείτε να ενημερωθείτε για την τρέχουσα τιμή του χρυσού ανά κιλό από την ORAGOLD ώστε να γνωρίζετε περίπου πόσο αποτιμάται ένα χρυσό πολύτιμο δαχτυλίδι. Όσον αφορά στην τιμή των διαμαντιών, διαμορφώνεται ανάλογα με το βάρος, την καθαρότητα, το χρώμα και την κοπή της πολύτιμης πέτρας.

 

Ποιος είναι ο πιο ακριβός πολύτιμος λίθος;

 

Παραδοσιακά εδώ και χρόνια, το διαμάντι είναι η πιο ακριβή πέτρα στον κόσμο. Συγκεκριμένα το μπλε διαμάντι είναι το ακριβότερο, με τιμή που αγγίζει τα 3,93 εκατομμύρια δολάρια ανά καράτι. Η μεγάλη ζήτηση για διαμάντια (κυρίως λευκά) τείνει να αυξάνει την τιμή τους με την πάροδο του χρόνου. Η αξία τους όχι μόνο διατηρείται αλλά γίνεται ολοένα και πιο υψηλή. Μάθετε από πρόσφατό μας άρθρο 5+1 πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για τα διαμάντια.

 

Έχουν αξία τα πολύτιμα δαχτυλίδια;

 

Η απάντηση είναι ναι! Επικοινωνήστε σήμερα με τους έμπειρους εκτιμητές μας και μάθετε την τιμή του δικού σας πολύτιμου δαχτυλιδιού.

  Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble