Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Online Evaluation form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Ποια είναι η τρέχουσα αξία χρυσού και από τι εξαρτάται η τιμή του;

Ο χρυσός, είναι μια αρχαία πηγή πλούτου. Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην απόκτηση χρυσού, υπό οποιαδήποτε μορφή, για να εξασφαλίσουν ένα διαχρονικό περιουσιακό στοιχείο. Έτσι, ανεξάρτητα της πορείας του χαρτονομίσματος ή πιθανών αναταράξεων στο τραπεζικό σύστημα, με τη κατοχή χρυσού δημιουργείται ένα δυναμικό περιουσιακό στοιχείο, υψηλής αξίας.

Είναι δυναμικό διότι, κάθε στιγμή θεωρείται ιδανική για αγορά αλλά και για πώληση χρυσού. Πρόσφατα αναρτήθηκε ένα άρθρο, που εξηγούνται οι λόγοι για την κατάλληλη χρονικά απόκτηση ή πώληση χρυσού, “Αξίζει να αγοράσετε ή να πουλήσετε χρυσό;”. Ωστόσο, υπάρχουν γεγονότα που επηρεάζουν την τιμή του χρυσού. Ας δούμε ποια είναι η τρέχουσα αξία του και από ποιους παράγοντες εξαρτάται.

Δείτε την σημερινή τιμή του χρυσού.

 

Τρέχουσα τιμή χρυσού.

Η τιμή του χρυσού, αυξομειώνεται διαρκώς. Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να παρακολουθούν συνέχεια τις διακυμάνσεις και στην πραγματικότητα, δεν είναι κάτι που αφορά όλους. Όμως, ίσως έρθει η στιγμή που θα θελήσετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε τον χρυσό σας. Τότε σίγουρα θα αρχίσετε να αναρωτιέστε, τι αξία φέρει ο χρυσός που έχετε στη κατοχή σας ή πόσα χρήματα θα πρέπει να υπολογίσετε για την απόκτηση του. Αυτό που ισχυρά προτείνεται, είναι να έχετε πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες για τη τρέχουσα αξία του χρυσού. 

Μια αξιόπιστη πηγή για πληροφόρηση τιμών χρυσού, είμαστε και εμείς στην Oragold. Επισκεφθείτε την σελίδα μας “Live Τιμές” ώστε να πληροφορηθείτε για τις τρέχουσες τιμές του χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων.

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε την τρέχουσα τιμή χρυσού;

Αρχικά, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις τρέχουσες τιμές του χρυσού, για να επιβεβαιώσετε την αξία του χρυσού που έχετε στη κατοχή σας. Αν επιθυμήσετε κάποια στιγμή να προσφέρετε για πώληση ένα μέρος του χρυσού σας, θα μπορείτε να συγκρίνετε την τρέχουσα αξία, με τη προσφορά που θα λάβετε. Εμείς στην Oragold, προσφέρουμε διαφάνεια σε αυτόν τον τομέα και μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις τιμές που αγοράζουμε τον χρυσό σας, από την σελίδα “Οι Τιμές μας“. Ένας άλλος χρήσιμος λόγος που θα πρέπει να γνωρίζει κανείς τη τρέχουσα αξία του χρυσού, είναι όταν επιθυμεί να αγοράσει χρυσό, υπό οποιαδήποτε μορφή. Θα φανεί χρήσιμη πληροφορία, ειδικά αν επιθυμείτε επίσης να αποκτήσετε χρυσό για επενδυτικούς λόγους.

Τι επηρέασε την τιμή του χρυσού στο παρελθόν;

Ένα γεγονός που πάντα επηρεάζει την τιμή του χρυσού, είναι συνήθως κάτι δυσάρεστο. Ένα από αυτά φυσικά είναι και ο πόλεμος. Όπως και στις μέρες μας, η τιμή του χρυσού έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία έτσι και στο παρελθόν συνέβη πολλές φορές κάτι αντίστοιχο. Για παράδειγμα θα αναφερθούμε στην εισβολή της Αμερικής στο Αφγανιστάν. Ο Πόλεμος στο Αφγανιστάν υπήρξε η μακροβιότερη ένοπλη σύρραξη του 21ου αιώνα, (19 χρόνια και 8 μήνες) αλλά και ο πιο μακροχρόνιος πόλεμος στην στρατιωτική ιστορία των Η.Π.Α. Διεξήχθη ανάμεσα στις Η.Π.Α. και στο Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν (γνωστό ως Ταλιμπάν) και έληξε με την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2021.

Μετά την επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 από το Ισλαμικό Κράτος, οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν. Η εισβολή των ΗΠΑ έγινε στο Ιράκ το 2003. Αυτό είχε επίσης αποτέλεσμα να βιώσουμε μια ανοδική τάση στις τιμές του χρυσού. Ωστόσο, δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι ο πόλεμος θα ήταν σύντομος και επιτυχημένος με αποτέλεσμα ο χρυσός να επανέλθει στην προπολεμική του αξία. Ακόμη και το 2014, όταν άρχισαν οι φήμες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν στη Συρία, οι τιμές του χρυσού αντέδρασαν έντονα. 

 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αξία του χρυσού;

Ο πρώτος και κυριότερος παράγοντας είναι η ζήτηση. Έτσι, όσο υπάρχει απαίτηση για απόκτηση χρυσού, η τιμή του θα αυξάνεται. Φυσικά, πίσω από τη ζήτηση, υπάρχουν επιπλέον λόγοι που επηρεάζουν την αξία του χρυσού. Ένας ακόμα παράγοντας είναι οι παγκόσμιες οικονομικές αναταράξεις ή οικονομικές κρίσεις. Πολλοί μετά από ένα τέτοιο ηχηρό γεγονός, στρέφονται στην απόκτηση χρυσού. Οι πολεμικές συρράξεις επίσης όπως προείπαμε, είναι ακόμα ένας παράγοντας αύξησης της τιμής του χρυσού. 

Με τον ίδιο τρόπο που τα πολύτιμα μέταλλα επωφελούνται από την κρίση ή την αστάθεια, η έλλειψη ζήτησης προκαλεί πτώση της τιμής του χρυσού. Η μειωμένη ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα οι εξορύκτες να αποδέχονται χαμηλότερες τιμές χρυσού. Η τιμή του χρυσού τείνει να πέφτει όταν οι επενδυτές αισθάνονται επίσης πιο ασφαλείς. Όταν υπάρχει οικονομική ευημερία λοιπόν, οι περισσότεροι επενδυτές αφήνουν τις ασφαλείς επενδύσεις όπως είναι ο χρυσός και αναζητούν επενδύσεις με μεγαλύτερο ρίσκο και απόδοση κέρδους. 

Γιατί η τιμή του χρυσού αυξάνεται στις αστάθειες και στις κρίσεις;

Ενώ φαίνεται οξύμωρο, στις κρίσεις, στις εντάσεις, στον πόλεμο και σε κάθε οικονομική κρίση, ο χρυσός αυξάνει την αξία του. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο χρυσός είναι μια ασφαλής επένδυση. Έχει παντού αναγνώριση και κάποιος που νιώθει ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Ειδικά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ένα ισχυρό ενοποιημένο νόμισμα, όπως είναι το Ευρώ ή το τραπεζικό σύστημα δείχνει αστάθεια, ο κόσμος στρέφεται στον χρυσό για να διασφαλίσει την περιουσία του.

Ο πόλεμος είναι που προκαλεί όλα τα παραπάνω (αστάθεια, αμφιβολία, οικονομική κρίση). Τρανό παράδειγμα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκτός από τις δύο χώρες που πλήγηκαν οικονομικά, η εισβολή είχε παγκόσμια επιρροή και το αποτέλεσμα ήταν ο χρυσός να εκτιναχθεί στα ύψη. 

Στην Oragold, έχετε τον κατάλληλο σύμμαχο. Μπορείτε να μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά. Κλείστε άμεσα ένα online ραντεβού και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να εκτιμήσουμε τα πολύτιμα αντικείμενα σας.

 

Με την πανδημία του Covid-19, υπήρξε οικονομική κρίση, αλλά αύξηση της τιμής του χρυσού.

Επηρεάζεται ο χρυσός από τον πληθωρισμό;

Ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά ως μια ασφαλής επένδυση και ένας από τους λόγους είναι ότι δεν υπόκειται στον πληθωρισμό. Καθώς οι τιμές για αγαθά και υπηρεσίες αυξάνονται, η αξία του χαρτονομίσματος μειώνεται, επειδή όμως είναι ένα φυσικό εμπόρευμα με περιορισμένη προσφορά, η αξία του χρυσού δεν επηρεάζεται από τον πληθωρισμό. Στην πραγματικότητα, συχνά αυξάνεται η τιμή του σε περιόδους πληθωρισμού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν περιουσιακά στοιχεία που θα διατηρήσουν την αξία τους.

Για το λόγο αυτό, ο χρυσός μπορεί να αποτελέσει ισχυρό αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού. Όταν το κόστος ζωής αυξάνεται λοιπόν, η τιμή του χρυσού συνήθως αυξάνεται επίσης, παρέχοντας στους επενδυτές προστασία από τη διάβρωση της αγοραστικής τους δύναμης.

Ποιο νόμισμα μπορεί να επηρεάσει την αξία του χρυσού;

Η αξία του δολαρίου και του Ευρώ είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την τιμή του χρυσού. Όταν το δολάριο ή το Ευρώ είναι αδύναμο, ο χρυσός γίνεται πιο ακριβός για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα. Αυτό συχνά οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για χρυσό και έχει ως αποτέλεσμα, η τιμή του να αυξάνεται. Ισχύει επίσης και το αντίθετο.

Όταν το δολάριο και το Ευρώ είναι ισχυρό, ο χρυσός είναι πιο προσιτός οικονομικά και η ζήτηση συνήθως μειώνεται, ενώ η σχέση μεταξύ δολαρίου-Ευρώ και χρυσού είναι πολύπλοκη, είναι γενική αλήθεια ότι η εξασθένηση των δύο νομισμάτων οδηγεί σε υψηλότερες τιμές χρυσού. Ο χρυσός θεωρείται συχνά ως μια ασφαλής επένδυση σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, επομένως μια αποδυνάμωση του δολαρίου και του Ευρώ κάνει τους επενδυτές να στραφούν στον χρυσό ως τρόπο διατήρησης του πλούτου τους. 

Κοσμήματα και χρυσός.

Η αγορά κοσμημάτων έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ισοτιμία του χρυσού. Ο χρυσός χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή κοσμημάτων, όπως όλοι γνωρίζουμε. Όταν αυξάνεται η ζήτηση για κοσμήματα, αυξάνεται και η ζήτηση για χρυσό. Έτσι, αυξάνεται και σε αυτή τη περίπτωση η αξία του χρυσού. Από την άλλη πλευρά, όταν η αγορά κοσμημάτων είναι αδύναμη, η ισοτιμία του χρυσού συνήθως μειώνεται. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει λιγότερη ζήτηση για χρυσό και ως εκ τούτου λιγότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλή τιμή για αυτόν. 

Επίλογος και συμπεράσματα.

Όσο η παγκόσμια οικονομία κλονίζεται, η απειλή του πολέμου είναι ανοιχτή και η ενεργειακή κρίση δεν επιλύεται, ο χρυσός θα συνεχίζει να αυξάνεται σε αξία. Η τάση των πραγμάτων όμως είναι πάντα προς το καλύτερο και αν είστε κάποιος που αισιοδοξεί για το μέλλον, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να πουλήσετε τον χρυσό σας, καθώς βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα για την ώρα. Στην Oragold, μπορείτε να λάβετε την καλύτερη προσφορά για τον χρυσό σας, από τους πιο έμπειρους εκτιμητές, με απόλυτη διαφάνεια και εχεμύθεια. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την τιμή του χρυσού, αλλά να μην ξεχνάτε ότι είναι διαχρονικά, το πιο ασφαλές περιουσιακό στοιχείο. 

  Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble