Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Online Evaluation form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Το όνομα Rolex είναι συνώνυμο κύρους και πολυτέλειας. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές and αναγνωρίσιμες μάρκες ρολογιών στον κόσμο. Τα ρολόγια Rolex έχουν αποκτήσει φήμη για την υψηλή ποιότητα, την αξιοπιστία, την αισθητική και την αξία τους. Στο μυαλό των καταναλωτών, τα ρολόγια Rolex τοποθετούνται συχνά ως σύμβολα πλούτου, κομψότητας, καλαισθησίας και καταξίωσης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν την απόκτηση ενός ρολογιού Rolex ως ένα σημάδι επιτυχίας και κοινωνικής θέσης. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από τα προϊόντα της, χάρις στην ιστορική παράδοση που τα καθορίζει. Σε γενικές γραμμές, τα ρολόγια Rolex συνδέονται με ένα υψηλό επίπεδο κατασκευαστικής ποιότητας, πολυτέλειας, αξιοπιστίας και άριστης απόδοσης. Οι καταναλωτές συχνά αντιλαμβάνονται τα ρολόγια Rolex ως μια επένδυση μεγάλης αξίας και ως ένα σύμβολο επιτυχίας. Τι συμβαίνει όμως με τις τιμές των ρολογιών Rolex;

Η κοστολόγηση των Rolex

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα πως πρόκειται για μια πολύ ακριβή μάρκα. Πράγματι, η τιμή ενός καινούριου ρολογιού Rolex μπορεί να ξεκινήσει από τα 5.000 € και να φτάσει μέχρι και τα 75.000 €! Παρ’ όλα αυτά, οι αγορές και οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ρολογιών μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από το συγκεκριμένο εύρος τιμών. Όπως για παράδειγμα το Paul Newman Rolex Daytona, που αποτέλεσε την πιο ακριβή πώληση ρολογιού στην ιστορία, στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η αξία των επώνυμων αυτών ρολογιών έχει μια ανοδική τάση, γι’ αυτό και είναι τόσο περιζήτητα και εμπορικά. Εάν έχετε κάποιο Rolex στην κατοχή σας, τότε πρέπει να ξέρετε πως έχει αξία όσα χρόνια κι αν περάσουν! Συμπληρώστε τη φόρμα εκτίμησης ρολογιών της ORAGOLD και θα σας απαντήσουμε άμεσα για την πραγματική τιμή του σήμερα.

Rolex Daytona Paul Newman oragold.gr

Πόσο κοστίζει το φθηνότερο Rolex; 

Το κόστος του φθηνότερου ρολογιού Rolex μπορεί να κυμαίνεται ανάλογα με το μοντέλο και τη χώρα πώλησης. Συνήθως όμως η τιμή ενός νέου ρολογιού Rolex ξεκινά από περίπου 5.000 € και μπορεί να φτάσει πολύ υψηλότερα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τη συλλεκτική αξία του μοντέλου. Αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά ενός μεταχειρισμένου επώνυμου ρολογιού διέπεται από διαφορετικούς κανόνες εκτίμησης τιμής. Στην περίπτωση αυτή, αξιολογείται κυρίως η κατάσταση του ρολογιού και η σωστή λειτουργία της μηχανής. Συνεπώς υπάρχουν στην αγορά μεταχειρισμένα Rolex η τιμή των οποίων είναι κάτω από 5.000 €.

Γιατί τα Rolex είναι τόσο ακριβά; 

Τα ρολόγια Rolex συγκαταλέγονται στα πιο πολυτελή ρολόγια στον κόσμο και οι υψηλές τιμές τους οφείλονται σε αρκετούς παράγοντες:

 1. Ποιότητα κατασκευής: Τα ρολόγια Rolex κατασκευάζονται με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια και χρησιμοποιούνται γι’ αυτά υψηλής ποιότητας ακριβά υλικά.
 2. Τεχνογνωσία: Η Rolex έχει πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η ανθεκτικότητα στο νερό και οι μηχανισμοί ακρίβειας χρονομέτρησης. Αυτή η τεχνογνωσία αντανακλάται στην υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία των ρολογιών.
 3. Μεταπωλητική αξία: Τα ρολόγια Rolex έχουν την τάση να διατηρούν και να αυξάνουν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου, καθώς αποτελούν εξαιρετικό επενδυτικό αγαθό. Η περιορισμένη προσφορά και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση επιδρούν επίσης στην αυξημένη τιμή τους.

Διαβάστε το άρθρο του Business Insider που αναλύει γιατί τα Rolex είναι τόσο ακριβά και πώς η εταιρία κατάφερε να αποκτήσει ένα τόσο υψηλό και πολυτελές στάτους.

Μπλε Sumbmariner

Αξίζει να αγοράσω ένα ρολόι της Rolex;

Η αγορά ενός Rolex μπορεί να θεωρηθεί μια έξυπνη επενδυτική κίνηση, καθώς τα ρολόγια της εταιρείας γνωρίζουν σταθερή αύξηση της αξίας τους. Παρόλο που η αρχική τιμή τους μπορεί να θεωρηθεί ακριβή, η ζήτηση για τα ρολόγια Rolex παραμένει υψηλή, καθιστώντας τα ιδανικά για επένδυση. Επιπλέον, η ποιότητα και η ανθεκτικότητα των Rolex τα καθιστούν αντικείμενα με αντοχή στον χρόνο, επομένως μπορούν να κληρονομηθούν και να παραμείνουν στην οικογένεια για τις επόμενες γενιές. Τέλος, η καλή φήμη που έχει χτιστεί γύρω από τη μάρκα τα καθιστά επιθυμητά συλλεκτικά αντικείμενα.

Πέφτει η τιμή της Rolex;

Οι τιμές των ρολογιών Rolex συνήθως δεν παρουσιάζουν πτώση. Αντιθέτως, είναι γνωστές για την σταθερότητά τους και την αύξησή τους με την πάροδο του χρόνου. Βέβαια, στη διάρκεια του έτους που διανύουμε, παρατηρείται πτώση στις τιμές των Rolex που κυμαίνεται μεταξύ 10 – 15%. Εξάλλου, υπάρχουν κάποιες παραλλαγές στις τιμές μεταξύ διαφορετικών μοντέλων και εποχών. Έτσι, ορισμένα μεταχειρισμένα ρολόγια ενδέχεται να πωλούνται σε μια τιμή αισθητά χαμηλότερη από την αρχική τους. Αυτές οι πτώσεις τιμής είναι συνήθως μικρές και είναι σπάνιο να δούμε μεγάλες μειώσεις στις τιμές των νέων ρολογιών Rolex. Εμπιστευθείτε τους έμπειρους εκτιμητές της ORAGOLD για την άψογη και επαγγελματική εκτίμηση του δικού σας ρολογιού. Επιπλέον, μπορείτε να πουλήσετε το επώνυμο ρολόι σας στα καταστήματα της ORAGOLD, αποκτώντας την πραγματική του αξία σε μετρητά. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και μάθετε την τιμή του ρολογιού σας.

© Copyright law prohibits the illegal use/appropriation in any way, with severe civil and criminal penalties for the violator.

  Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble