Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Online Evaluation form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Μια συλλογή από χρυσά νομίσματα μπορεί να απαρτίζεται από ελάχιστα ή περισσότερα κομμάτια, εμπορικά ή πιο σπάνια και παλιάς ή νέας κοπής νομίσματα. Σίγουρα όμως η δημιουργία συλλογής κρύβει τη δική της ιστορία και αποτελεί ένα ξεχωριστό ‘ταξίδι’ για τον συλλέκτη.

 

Αξίζει να συλλέξω χρυσά νομίσματα;

 

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή του χρυσού έχει παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 36% τα προηγούμενα πέντε χρόνια, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι θετική. Επιπλέον, οι προβλέψεις για την επόμενη πενταετία είναι ευοίωνες και δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η περιεκτικότητα σε χρυσό που κάνει τα χρυσά νομίσματα περιζήτητα. Τα βασικά χαρακτηριστικά εκτίμησης των χρυσών νομισμάτων είναι η νομισματική κυκλοφορία (mintage), η χρονολογία, το υλικό κατασκευής, το νομισματοκοπείο  και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αυτό σημαίνει πως η αξία μπορεί να είναι υπερπολλαπλάσια της αξίας του βάρους τους σε χρυσό! Έχετε συλλογή από χρυσά νομίσματα και θέλετε να μάθετε την τρέχουσα αξία της; Μιλήστε μαζί μας σήμερα! Οι εμπειρογνώμονες της ORAGOLD θα σας ενημερώσουν άμεσα.

 

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές χρυσό νόμισμα στην Ευρώπη;

 

Αναμφισβήτητα το πιο εμπορικό και δημοφιλές ευρωπαϊκό χρυσό νόμισμα είναι η χρυσή λίρα Αγγλίας. Με ιστορία που ξεπερνά τα 200 χρόνια και χιλιάδες συναλλαγές να εκτελούνται καθημερινά, είναι φυσικό τα χρυσά νομίσματα του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι από τις πρώτες επιλογές των συλλεκτών. Ακολουθούν της  Γαλλίας, γνωστά και ως χρυσά γαλλικά φράγκα, τα οποία κατέχουν ξεχωριστή θέση στη συλλογή πολλών επενδυτών.

 

Ποιο χρυσό νόμισμα έχει τη μεγαλύτερη αξία;

 

Ο διπλός αετός Saint-Gaudens του 1933, κατέχει το ρεκόρ για το πιο ακριβό νόμισμα που πουλήθηκε ποτέ σε δημόσια δημοπρασία. Έπιασε το εκπληκτικό ποσό των 18,9 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2021. Τα χρυσά νομίσματα ακολουθούν την εξέλιξη της τιμής του πολύτιμου μετάλλου. Η αξία τους είναι πιθανό να εκτοξευτεί με το πέρασμα του χρόνου. Ρωτήστε μας για τις τιμές των δικών σας χρυσών νομισμάτων και θα λάβετε άμεσα προσφορά από τους ειδικούς της ORAGOLD.

 

Για ποιους λόγους να συλλέξω χρυσά νομίσματα;

 

Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι πως τα χρυσά νομίσματα ρευστοποιούνται εύκολα. Παρέχουν έναν εύκολο και άμεσο τρόπο πρόσβασης των επενδυτών στα κεφάλαιά τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Έχουν υψηλή ρευστότητα σε σύγκριση με άλλα περιουσιακά στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τα πουλήσετε γρήγορα σε μετρητά όποτε το χρειάζεστε. Επιπλέον, έχουν συναισθηματική και ιστορική αξία. Εκτός από τα επενδυτικά τους πλεονεκτήματα, ο χρυσός προσφέρει ένα επίπεδο κύρους που δεν κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία. Θεωρείται σύμβολο πλούτου and ισχύος, και μπορεί να δώσει στους επενδυτές μια αίσθηση ικανοποίησης που δε συναντούν σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Οι συλλέκτες μπορούν να απολαύσουν την πολιτιστική και ιστορική σημασία των χρυσών νομισμάτων. Η συγκίνηση της εύρεσης και της απόκτησης νέων κομματιών και η εκτίμηση της τέχνης τους μπορεί να κάνει την επένδυση ακόμα πιο ανταποδοτική.

 

Πόσα χρυσά νομίσματα πρέπει να έχει η συλλογή μου;

 

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς τον αριθμό των νομισμάτων που μπορείτε να αποκτήσετε. Υπάρχουν συλλογές που κληροδοτούνται σε επόμενες γενιές και εμπλουτίζονται από τους νέους κατόχους. Ακόμη, μπορεί κάποιος συλλέκτης να πουλήσει μέρος της συλλογής του, γεγονός που θα οδηγήσει στη συρρίκνωσή της. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο περισσότερα κατέχετε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αξία της συλλογής σας.

 

Ποια χρυσά νομίσματα είναι πιο εύκολο να πουληθούν;

 

Αυτά που ελκύουν περισσότερο τους επενδυτές για αγοραπωλησίες είναι τα χρυσά νομίσματα Αμερικής, και συγκεκριμένα το χρυσό American Eagle αλλά και το χρυσό Gold Buffalo. Εννοείται πως η λίστα περιλαμβάνει και τις χρυσές λίρες Αγγλίας αλλά και τα Κρούγκεραντ της Νότιας Αφρικής.

 

Είναι τα χρυσά νομίσματα 100% καθαρός χρυσός;

 

Η περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό διαφέρει από νόμισμα σε νόμισμα. Η πλειοψηφία τους  είναι συνήθως 22 καρατίων, δηλαδή περιέχουν 90 με 92% καθαρό χρυσό. Ωστόσο κυκλοφορούν εξαιρετικά κομμάτια των 24 καρατίων, δηλαδή περιεκτικότητας 99.9% σε καθαρό χρυσό. Μερικά παραδείγματα είναι τα χρυσό American Buffalo and American Eagle, τα χρυσά Σελίνια Φιλαρμονικής Βιέννης αλλά και ορισμένες εκδόσεις της χρυσής λίρας Αγγλίας.

 

Έχουν αξία τα ελληνικά χρυσά νομίσματα;

 

Η Ελλάδα έχει παράξει μια καταπληκτική συλλογή χρυσών νομισμάτων. Από τα πιο δημοφιλή ελληνικά χρυσά νομίσματα είναι το 100 χρυσές δραχμές Γεώργιος Β’, οι 50 χρυσές δραχμές Γεώργιος Α’ και φυσικά τα χρυσά νομίσματα με τον Όθωνα. Γνωρίστε τη συλλογή της ORAGOLD σε χρυσά ελληνικά νομίσματα.

 

Η συλλογή χρυσών νομισμάτων αποτελεί μια επένδυση με αξία που ξεπερνά τον χρόνο, συνδυάζοντας τον πλούτο της ιστορίας με την ασφάλεια ενός πολύτιμου μετάλλου. Στην ORAGOLD, γνωρίζουμε την αξία και την ομορφιά που κρύβει κάθε χρυσό νόμισμα. Γι’ αυτό το λόγο, προσφέρουμε όχι μόνο ειδικευμένη εκτίμηση, αλλά και τη δυνατότητα αγοράς των πολύτιμων αυτών νομισμάτων.

  Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble